perjantai 10. elokuuta 2018

Mustaherukkaa, ja sen lehtiä!

Kun tuli laitettua aiemmin tällä viikolla tänne Vaasan Jaakkoon juoman ohje, laitetaanpa myös toisen suosikkini, eli Louhisaaren juoman ohje. Ohjeeseen tarvitaan mustaherukan lehtiä, ja ainakin kun kurkkaan ikkunasta ulos, alkukesän kuivattamien lehtien rinnalle on pusikossa kasvamassa terveen vihreitä lehdenalkuja. Lehtiä voi myös kuivata tai pakastaa talven juomatarpeita varten.

Kuva: prisma.fi

Louhisaaren juoma
2 sitruunaa
4-5 l tuoreita, pakastettuja tai 100 g kuivattuja mustaherukan lehtiä
1 kg sokeria
5 l vettä
1 tl hiivaa
1. Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin.
2. Kuori keltainen osa, poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
3. Laita sitruunan kuoret ja viipaleet, huuhdotut mustaherukan lehdet, sokeri ja kiehuva vesi sankoon.
4. Anna jäähtyä käden lämpöiseksi.
5. Siivilöi juoma.
6. Liuota hiiva haaleaan vesitilkkaan ja kaada juoman joukkoon.
7. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Pullota ja säilytä viileässä muutaman päivän ajan ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!