lauantai 12. syyskuuta 2020

Lipstikalla maustettu juustokeitto

Tämän blogin tarkoitus ei ole muuttua ruokablogiksi, vaikka nyt tarjolla on taas ruokaohje ja varmaan vielä huomennakin jotakin samantapaista on tulossa, sillä meillä on huomenna iltapäiväteekutsut.

Mutta asiaan. Löysin sitten viime keväänä vihdoin ja viimein lipstikan taimen ja siellä se nyt keittiön ikkunan alla pöhöttää ja kasvaa kuulemma jopa kaksimetriseksi. Päätin, että täytyyhän sitä kokeilla johonkin ruokaankin.


Lipstikalla maustettu juustokeitto (2-3:lle, alkukeittona 4:lle)

2 sipulia silppuna
1 rkl oliiviöljyä
2 dl tuoretta lipstikanlehtisilppua (kuivattua riittää nelisen rkl)
8 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja (maissisuurustekin käy)
150 g mietoa sulatejuustoa
2 dl kermaa
suolaa, mustapippuria

Kuullota sipulisilppu sekä lipstikka kattilassa tai padassa oliiviöljyssä. Lisää vesi, johon on sekoitettu suuruste (vehnä- tai maissijauho). Anna poreilla muutama minuutti. Lisää sulatejuusto nokareina. Tässä vaiheessa keitto kannattaa soseuttaa, ellei pidä sipulinpaloista ja varsin karkealehtisestä lipstikasta.

Lisää kerma ja kuumenna (älä keitä enää). Tarkista maku ja tarjoa.

1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!