lauantai 26. syyskuuta 2020

Mausteinen maissikeitto

 Dublinissa oli silloin tällöin työpaikkaruokalassa maissikeittoa. Periaatteessa en pidä maissista, mutta jotenkin tuota keittoa opin syömään ja jopa pitämään siitä. Tässä ihan hyvä ja yksinkertainen ohje sen tekoon. Resepti on gluteeniton ja tosiaankin niin yksinkertainen.


Mausteinen Maissikeitto

400 g pakastemaissia (2 pussia)
7 dl vettä
kanaliemitiiviste (tai liha-, kana- tai kasvisliemikuutio)
2 perunaa (jauhoinen parempi)
1 sipuli
1 purkki (200 g) Arlan paprika-chili creme fraichea
(suolaa, mustapippuria)
hiukan oliiviöljyä sipulisilpun kuullottamiseen

Silppua sipuli ja kuullota se oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Älä ruskista! Lisää vesi, liemitiiviste ja pilkotut, kuoritut perunat ja maissi. Kiehuta perunat kypsiksi ja soseuta keitto (maissia ei saa ihan soseeksi, mutta se saakin jäädä hiukan karkeaksi rakenteeltaan). Lisää creme fraiche ja kuumenna. Tarkista maku ja tarjoa.

Meillä ei mies pahemmin pidä tulisista ruoista, eikä tämäkään niin kovin tymäkän tulinen ole, mutta tätä hän kehaisi ja söi hyvällä halulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!