sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Päivän ruokavinkki viineineen: Punajuuri-vuohenjuustovuoka

Meillä on tapana syödä lauantaisin vähän paremmin, hyvin usein tarjolla on kalaa, ehkä kerran kuukaudessa pippuripihviä, mutta vähemmän mitään kovin kasvisvoittoista. Tällä kertaa halusin laittaa jotakin kasvispitoisempaa, vaikka toki kalan ja lihankin kanssa on aina vähintään porkkanaa ja kukkakaalia. 

Punajuuret ovat hiukan sotkuisempia laitettavia, joten paistan niitä uunissa yleensä isomman erän ja laitan annospusseissa pakkaseen. Paahdan punajuuret lohkoina, enkä kuori niitä, pesen vaan hyvin ja poistan naatit ennen pilkkomista. Päälle ripsaus oliiviöljyä ja hiukan suolaa, ja se on siinä.

Nyt käytin tällaisia punajuurilohkoja tähän uunivuokaan.


Lisäsin lohkoihin hiukan oliiviöljyä, suolaa ja valkopippuria. Valmis uunijuuresmaustekin on hyvä. Päälle siivutin paksuhkoja siivuja vuohenjuustoa ja pirskotin niille hiukan balsamicoa makeutta antamaan. Sitten vaan uuniin (175 C) kunnes juusto on sulanut. Paistamisen puolivälissä lisäsin päälle saksanpähkinöitä.


Ruoka upposi vastapaistettujen sämpylöiden kanssa kuin kuuma veitsi voihin. Mies ensin valitti, että juustoa ei ollut tarpeeksi, mutta perui sitten puheensa, koska kyllä se maku oli levinnyt alla oleviin punajuurilohkoihinkin ihan mukavasti. 


Ruoka huuhdeltiin alas hedelmäisellä valkoviinilla, joka oli aika edullinenkin. Myös tamminen chardonnay kävisi tälle ruoalle todella hyvin.

Namnam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!