sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Team building

Olen sitä mieltä, että tiimien sidosten vahvistamista hiukan ylenkatsotaan Suomessa. Se kun vie aikaa suorittamiselta, ja keskinäiset kehut (mitä se team building usein sisältää) ovat aika hankalia suomalaisille. Homman voi hoitaa toisinkin.

Kuva: mindforest.com

Toissaviikolla meillä oli kuukausittainen tiimipalaveri. Havahduin siihen tosiasiaan, että koska tiimini on Dublinissa, Prahassa ja Hyderabadissa Intiassa, me emme ole monet edes tavanneet toisiamme. Tiedämme jotakin ihmisten taustoista, mutta emme tunne heitä ihmisinä.

Tästä siis tuli idea. Jokainen kertoisi minulle anonyyminä itsestää jotakin, mitä muut eivät tiedä, ja me sitten kokouksen aluksi arvuuttelisimme!

Inkkaripojat (ja yksi tyttö Intiassa) olivat yllättävän vaatimattomia kertomaan mitään itsestään. Moni sanoi, että ei heissä ole mitään "erikoista". Keksin sitten kysyä, että oliko heidän lapsuudenhaaveensa ruveta juuri tähän ammattiin? Tuskin, koska sitä ammattia ei varmaan edes ollut kymmenen vuotta sitten Toisekseen, hyvin harva valmistuu aikuisena lapsuuden haaveammattiinsa. Eli: Kerro, mistä haaveilit lapsena!

Tämä tepsi. Varsinkin nämä inkkarit yllättivät. Yksi oli ihan teatterihullu ja kirjoitti itsekin näytelmiä. Minut olisi voinut kaataa höyhenellä kun tämän kuulin... Toinen aikoinaan haaveili taiteilijan urasta ja maalaa edelleen tauluja. Olin tipahtaa tuolilta, kun hän lähetti muutamia kuvia niistä! Kehoitin häntä laittamaan niitä MsTeams-taustoiksi sillä se voisi kirvoittaa kiinnostusta ostaa, itsekin voisin todellakin ostaa ainakin yhden tyrskyisen merikuva, joka oli todella loistava!

Meitä on 15, ja tämä kaikki hauskuus itse kokouksen aluksi otti noin 15 minuuttia, mutta sen jälkeen tiedämme toisistamme paljon enemmän. Kuka tekee mieluummin töitä ihmisen kanssa, jonka tuntee, vai ventovieraan? Vastaus on varmaan aika selkeä.

Muita tiiminrakennusjuttuja voi olla esimerkiksi kysymys: Jos olisit auto/kenkä tms. mikä olisit (väri/malli) ja miksi? Varsin paljon tälläkin saa selville ihmisestä.

Kokouksesta muuten tuli rutkasti ilahtunutta palautetta!

2 kommenttia:

  1. On kyllä tärkeää, että eri tiimit kommunikoivat keskenään ja tapaavat toisiaan. Onneksi nykyään palaverit ovat mahdollisia, vaikka kaikki työntekijät olisivat eri puolilla maailmaa. On paljon myös johtajista kiinni miten hyvä tiimihenki saadaan luotua. Itse olen kiinnostunut kovasti valmentavan ja tukevan johtamisen konsepteista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos näistä ajatuksista. Korona on johtanut suurempaan etätyöskentelyyn myös Suomessa ja projektien hallintaan on tullut uutena asiana enemmän myös sosiaaliset taidot kollegoiden kesken. Ainakin itse koen, että asia on ajoittain haastava projektien vetäjänä. Kaverini jo suositteli minulle projektitoiminnan sertifikaattia. Koulutus antaisi eväät projektitoiminnan hallintaan. Täytyy vielä tutustua koulutukseen jos tästä olisi myös apua.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!