sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Sunnuntain paras pihviateria

Olen aiemmassa postauksessa hehkuttanut Atrian Aberdeen Angus -jauhelihaa, ja piti sitä oikein ostaa taas koska niin herkkua se on. Paistoin siitä pihvit ja seurana oli paistettua tomaattia ja kermaperunoita. Hyvin yksinkertaista ja helppoa. Herkullista!Pihvit muotoillaan suoraan paketista. Leikkasin levyn kahtia ja muotoilin siitä pihvit. Maustoin ennen voi-öljyseoksessa paistamista rouhitulla mustapippurilla ja paistoin mediumiksi (sehän saa todellakin jäädä punertavaksi sisältä). Suolaa laitan vasta paistamisen jälkeen pihvin saadessa hiukan vetäytyä pannulla folion alla.

Kermaperunat onnistuivat erinomaisesti. Viipaloin voideltuun vuokaan jauhoisia perunoita, ja kaadoin päälle kerma-smeteneseosta, jonka olin maustanut valkopippurilla, suolalla ja sipulijauheella. Tämä sai hautua uunissa 175C, kunnes perunat ovat pehmeitä. Paistetut tomaatit tulivat toisella pannulla. Ne maustettiin ripauksella suolaa ja hyppysellisellä oreganoa.

Tomaatithan pitäisi oikeastaan syödäkin vaikka paistettuina, sillä näin niiden sisältämä lykopeeni tulee elimistössä hyödynnettyä paremmin. Etenkin miehet hyötyvät kuumennetuista tomaateista, sillä joidenkin tutkimusten mukaan lykopeeni saattaa estää eturauhassyöpää.

1 kommentti:

  1. Nam nam 😋 Jauhelihakauppaan siis! En ole omassa Citymarketissa törmännyt tuohon jauhelihaan. Täytyy laajentaa kauppareissua.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!