sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Sunnuntain ruokavinkki: Kampasimpukoita, palsternakka-omenapyreetä ja pekonia ruskistetulla voilla

Rakastan kampasimpukoita! Amsterdamissa asuessa niitä löytyi tuoreena päivittäin läheisestä Ijsselmeerin kalakaupasta Vondelparkin länsipään läheltä. Ihan siis naapurista, asuimme Schinkelgadella kanaalin rannassa.

Kampasimpukoihin sopii hyvin pekoni ja makeahko palsternakka-omenamuusi. Jopa verivanukkaan kanssa ne ovat hyviä, mutta siitä lisää myöhemmin. Tämä ohje saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta se on itse asiassa todella yksinkertainen.


Kampasimpukoita, palsternakka-omenamuusia, pekonia, uunissa paistettua vihreää parsaa, kirsikkatomaattia ja ruskistettua voita & tuoretta kirveliä (kahdelle)


8 kampasimpukkaa

150 g kuorittua ja kuutioitua palsternakkaa

1 omena kuorittuna ja kuutioituna

maitoa

2 rkl kermaa

mustapippuria

suolaa

4 viipaletta pekonia (Snellmanin hampurilaispekoni paras)

30 g voita (margariini EI kelpaa)

Lisuke:

nippu vihreää parsaa

muutama kirsikkatomaatti

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria


Trimmaa parsat (napsahtava tyvi pois) ja laita ne uunipellille. Puolita kirsikkatomaatit ja heitä ne parsojen sekaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja paista kypsiksi 180-200C. mausta pippurilla ja suolalla.

Laita palsternakka ja omena pieneen kattilaan ja peitä juuri ja juuri maidolla. Lisää kerma. Hauduta kuutiot kypsiksi, soseuta ja mausta (suola. mustapippuri).

Paista pannulla pekonit rapeiksi ja laita ne jäähtymään esim. talouspaperin päälle, joka imee rasvaa.

Ruskista voi, varoen sen polttamista. 

Paista kampasimpukat pannulla. Älä paista niitä läpikypsiksi, sillä puolikypsinä maku ja rakenne säilyy parhaimmillaan.

Lado kampasimpukat lämmitetylle lautaselle palsternakkapyreen päälle, kaada päälle ruskistettu voi, ja murustele rapea pekoni koko komeudelle. Tarjoa parsan ja kirsikkatomaattien kanssa, koristeltuna tuoreella kirvelillä.



Miehellä oli suurempi annos kuin minulla 😆

3 kommenttia:

  1. Simpukat ja pekonin skippaan, mutta palsternakka-omenamuusi kuulostaa vallan mainiolta. Pitää kokeilla! Varmaan myös selleri-omenaa olisi hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on myös paistetulle, valkoiselle kalalle hyvä lisuke, varsinkin tuon ruskistetun voin kanssa. Tein sitä muuten suuremman annoksen kuin tässä ohjeessa, ja lopusta tuli hyvä sosekeitto, lisätään vain vettä ja kermaa tarpeeksi, ja maustetaan suolalla ja valkopippurilla.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!