lauantai 13. maaliskuuta 2021

Pientä makeaa: Puolukka-manteli-kauralastut

Joskus tekee mieli pientä makeaa kahvin tai teen seuraksi. Nämä lastut ovat kuitupitoisia, höyhenenkevyitä ja valmistuvat nopeasti, jos makeannälkä sattuu iskemään. Ohje on muutenkin superhelppo: ainekset vaan kulhoon ja sekoitus!


 

Puolukka-manteli-kauralastut


50 g voita tai margariinia sulatettuna

1 dl sokeria

2 dl kaurahiutaleita (mielellään ei pikasellaisia)

1 rkl vehnäjauhoja

1 muna

1 tl leivinjauhetta

1/2 pussia (n. 50 g) mantelilastuja

1/2 pussia (n. 25 g) kuivattuja puolukoita



Ainekset vaan sekaisin ja uunipellille (tulee melkolailla pellillinen - vaikka yrittäisi tehdä kakkaroita, niin ne leviävät ainakin minulla levyksi, jonka joutuu murtamaan palasiksi). Paisto kullanruskeiksi n. 180 C uunissa.

Huom: En anna paistoaikaa, koska jotkut pitävät raaemmista ja pehmeämmistä kauralastuista! Paiston pituus on kuitenkin uunista riippuen ainakin 10-15 minuuttia.

Anna jäähtyä ja murra palasiksi.

Variaatioita:

- korvaa mantelit puolikkaalla pussillisella pistaasipähkinöitä, laita koko pussi, ellet käytä puolukoita (tai vaikka niitä käyttäisitkin - tulee mureaa...)

- korvaa puolukat hillotulla appelsiininkuorella ja laita mukaan esim. 1/2-1 tl jauhettua pomeranssinkuorta (nämä voi myös puoliksi dipata valmistumisen jälkeen paloittain sulatettuun, tummaan suklaaseen niin saadaan hiukan juhlavampi versio)

Mahdollisuuksia on monia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!