Joskus tekee mieli pientä makeaa kahvin tai teen seuraksi. Nämä lastut ovat kuitupitoisia, höyhenenkevyitä ja valmistuvat nopeasti, jos makeannälkä sattuu iskemään. Ohje on muutenkin superhelppo: ainekset vaan kulhoon ja sekoitus!
Puolukka-manteli-kauralastut
50 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita (mielellään ei pikasellaisia)
1 rkl vehnäjauhoja
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1/2 pussia (n. 50 g) mantelilastuja
1/2 pussia (n. 25 g) kuivattuja puolukoita
Ainekset vaan sekaisin ja uunipellille (tulee melkolailla pellillinen - vaikka yrittäisi tehdä kakkaroita, niin ne leviävät ainakin minulla levyksi, jonka joutuu murtamaan palasiksi). Paisto kullanruskeiksi n. 180 C uunissa.
Huom: En anna paistoaikaa, koska jotkut pitävät raaemmista ja pehmeämmistä kauralastuista! Paiston pituus on kuitenkin uunista riippuen ainakin 10-15 minuuttia.
Anna jäähtyä ja murra palasiksi.
Variaatioita:
- korvaa mantelit puolikkaalla pussillisella pistaasipähkinöitä, laita koko pussi, ellet käytä puolukoita (tai vaikka niitä käyttäisitkin - tulee mureaa...)
- korvaa puolukat hillotulla appelsiininkuorella ja laita mukaan esim. 1/2-1 tl jauhettua pomeranssinkuorta (nämä voi myös puoliksi dipata valmistumisen jälkeen paloittain sulatettuun, tummaan suklaaseen niin saadaan hiukan juhlavampi versio)
Mahdollisuuksia on monia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!