keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Narastys ja sen hoito

Olen joskus aiemmin ollut narastyslaakkeiden suurkuluttaja, enka parjannyt paivaakaan ilman niita. Kun jatin leivat ja turhat hiilihydraatit pois ruoastani, narastys on ollut melko harvinaista. Nyt talla hurjalla laakecoctaililla se on taas palannut. Epailen suurimmaksi osaksi noita ns. tavallisia kipulaakkeita (esim. ketoprofeeni), joita syon joka paiva.

Tahan narastykseen kylla maarattiin ns. mahansuoja-ainekin (omepratsoli). Eli taas yhdella uudella laakkeella paikataan toisen aiheuttamia oireita. Sitapaitsi tama ns. mahansuoja ei kyllakaan oikein riita. Olen kipristellyt yon jos toisenkin tuskasta.

Hankin sitten koivuntuhkaa. Se oli kylla suhteellisen hinnakasta netista tilattuna, ja narastykseen sita olisi saanut ottaa aika reilusti. Lievan narastyksen saa hoidettua pois esim. manteleilla, mutta nain voimakkaaseen narastykseen niista ei ole mihinkaan. Harkitsin myos laakehiilta, mutta sitten tormasin netissa eraaseen vanhaan hoitomuotoon, joka ei maksakaan paljon.

Se on savi. Tuntuisi toimivan. Ainakin oma vatsani rauhoittui kummasti (sorruin eilen syomaan viljatuotteita, toisinsanoen kekseja, pizzan ja laskiaispullan, eika suolistoni nakojaan pitanyt siita ollenkaan). Savi absorboi nesteita, joten kannattaa muistaa ottaa laakkeensa niin, etta ne ehtivat imeytya, eivatka joudu saven mukana ulosteessa pois elimistosta.

Tama savi on ostettu iHerbista, ja sita voi kayttaa seka ulkoisesti, etta sisaisesti. Sisaisesti nautittuna sen maku on neutraali veteen sekoitettuna, eli minakin "sihtikurkku" saan sen alas hyvin.
Tasta voi siis veteen sekoitettuna tehda vaikka kasvonaamioita, joihin voi sekoittaa yrtteja  - tai oikeastaan vaikka mita! Varsinkin tallaisen sekaihoisen ihmisen naamalta se poistaa hyvin kiiltoa ja rauhoittaa ihoa, ja on todella hyva varsinkin kaytettyna ennen meikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!