maanantai 12. maaliskuuta 2012

Salaatista soppaa

Salaatistakin saa hyvaa soppaa, kunhan sen vaan oikein tekee. Salaatinlehdet on laitettava tuoreina blenderiin liemen kanssa, silla jos niita kypsentaa, lehtiruodit saattavat kayda sitkeiksi ja tukkivat blenderin teran. Tallaisen viherkeiton (joka tosin tuli kivan pinkiksi sisaltamiensa punaisten lehtien takia) voi vallan mainiosti tarjota vaikka mukista talvipakkasilla. Niin, ja voihan sen vaikka pakata termokseen pilkkiretken tms. evaaksi.

Tarvitaan siis mesclun-tyyppista salaattia maun mukaan. Tamanpaivaisessa sopassa on tallaista:

Mesclun-salaattia, eli pienilehtista sekasalaattia.

Naita saa nykyaan kaupoista jos jonkinmoisia.
Tietty tahan keittoon voi kayttaa kaikenlaisia yrtteja, sipulia, valkosipulia jne. ja voidaan kayttaa vesi- tai maitopohjaa. Tassa kaytetty luomutaysmaitoa.

Mausteena sipuleitten kanssa valko- ja mustapippuria ja persiljaa.

Tulos oli kauniin pinkki!
En laita tahan ohjetta, silla jokainen tehkoon sen tavallaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!