torstai 31. toukokuuta 2012

Kuuma!

Lennot olivat hiukan muuttuneet sitten varauksen, ja tänään päivä menikin viestitellessä Vietnam Airlinesin kanssa. Lopulta menin käymään sinne, kun  puhelinsoitot eivät johtaneet mihinkään. Enkä näköjään ollut ainoa kiukkuinen, edelläni jonottamassa oli kanadalainen mies, joka asui Saigonissa, mutta hänenkin matkavarauksensa oli sekoiteltu iloisesti, joten siinä sitten rupattelimme hien valuessa pitkin kasvoja.

Asia hoitui lopulta, eikä mitään suurempaa maailmaamullistavaa. Toistaiseksi. Juttukaverini mukaan tällainen hämminki ei ole mitenkään yllättävää. Ehdin jo ärsyyntyä, mutta mitäpä asialle voi, ja äänen korottaminen tiskillä ei varmaankaan muutakuin pahenna asiaa.

En hirveästi pidä kuumasta ilmanalasta, mutta onneksi on ulkobaareja, joissa on "vesisuihku", eli pikkuriikkisinä pisaroina vettä diffusoiva laite, joka viilentää ilmaa hyvin. Ja saa tukan ihmeelliselle käkkyrälle, sopivasti boho chic -lookiin. Mutta mitä sitä nyt lomallansa viitsisi paljoakaan itseään laittaa.

Kuumassa ilmassa on yksi hassu asia: Mitä enemmän juon vettä, sitä enemmän sitä tulee läpi ihon! Kummallista. Muistan ekan Persianlahden sodan aikana luffailleeni Intiassa ja Sri Lankalla, ja viimeksimainitussa laskin juoneeni 11 litraa nestettä ennenkuin piti käydä vessassa (vessassa oli kämmenenkokoisia hämähäkkejä, joten koitin lykätä siellä käyntiä niin pitkään kuin mahdollista). Hirveä määrä!

Lukijoille tiedoksi: Nestehukka voi aluksi ilmetä näläntunteen puuttumisella. Jos näin käy, kannattaa heti juoda esim. mineraalivettä, koska muuten voi kuukahtaa (Sri Lankalla oli eräs nainen, joka iloitsi ruokahalunsa häviämisestä, ja seuraavan kerran kun hänet näin, hän kertoi joutuneensa sairaalaan).

Opiksi tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!