perjantai 25. toukokuuta 2012

Matkasähläystä

Halong Bay; näitä näkymiä odotan!
Onpas taas ollut häslinkiä kerrakseen. Sain vihdoin ja viimein varattua Halong Bayn risteilyn, oli itse asiassa yllättävän vaikeaa löytää mieleistäni ja kyllähän se maksoikin; varmaan hyväpalkkaisen vietnamilaisen kuukausipalkan. Mutta kun halusin sviitin parvekkeella...!

Olin ensin varannut matkan syntymäpäiväkseni, mutta sitten minulle ilmoitettiin, että ko. laiva on yksityiskäytössä silloin, siispä lähden 3.6. ja palaan parin yön jälkeen.

Olen lukenut paljon alueen saasteisuudesta ja turistilaumoista, mutta kuulemma Bai Tu Longin lahti, jonne laiva ensiksi suuntaa, on vähemmän turistipaikka. Se sitten nähdään...

Eilen kun sain varauksen vihdoin ja viimein tehtyä ja etumaksun maksettuani, piti vielä antaa matkanjärjestäjälle henkilötiedot mukaanlukien passi. Kas, huomasinkin ykskaks, että passini menee umpeen juuri paria päivää sen jälkeen kun olen tullut maahan (suomalaiset eivät tarvitse viisumia alle 15. pvän matkoille, jos passi on voimassa 90 päivää maahan tulon jälkeen). Uh, ja lähtö on jo aikaisin tiistaina.

Ajattelin sitten, että jospa hankin visa on arrivalin (saa netistä), mutta siinä olisi passin ollut oltava voimassa 6 kk.

Oli jo iltamyöhä eilen (torstaina), ja tein pikaisesti suunnitelman: aamulla kukonlaulun aikaan rautatieasemalle, missä on valokuva-automaatti passikuvien ottoon. Sitten poliisiasemalle oven eteen jonottamaan jo ennen klo kahdeksaa.

Joku muukin oli keksinyt saman jonotussysteemin, eli aikast paljon oli porukkaa luukuttamassa sisäänpääsyä. Jonotusta ja odottelua...

Kun pääsin lukulle, minulle kerrottiin, että tietoliikennesysteemit ovat nurin, joten he eivät voi auttaa. Express-passin kun saa, jos sen tilaa ennen klo 11 jo samana päivänä klo 15 jälkeen. Se vaan pitää noutaa joko Helsinki-Vantaan liikkuvan poliisin toimipisteestä tai Pasilan poliisitalolta.

Haku lentokentältä sopi hyvin, sillä lähden sieltä tällä kertaa (kerran muuten kävi niin, että olin lähdössä työmatkalle Intiaan, ja sihteeri hankki viisumin hiukan viimetipassa, joten hän toi passini H-V:n lentoasemalle  - ei muuten mitään, mutta vaikka lensin Hesan ja Frankfurtin kautta, en päässyt Turun lähtöselvityksessä Hesaa pidemmälle, eli siellä piti ottaa laukut ulos ja tsekata sisään uudelleen sen passini ja viisumini kanssa). Ettei vaan enää asia vaikeammaksi menisi...

Noniin, aamuiseen... Virkailija ohjasi minut sitten naapurikaupungin poliisilaitokselle, joten kipitin kotiin hakemaan autoni ja sitten sinne jonottelemaan. Siinä vaiheessa kaikki sujuikin ihan OK, passikuvakin (kamalan näköinen!) kelpasi, kun olin yömyöhällä opiskellut kuvaa koskevat säännöt läpi ja millimetrimitalla mittailin naaman ennen lähtöä rautatieasemalta.

Passin pitäisi ollla valmis jo maanantaina.

Olisivat nyt voineet laittaa siitä tietoliikennehäikästä jonkin lapun oveen! Monikohan siellä nyt odotteli ihan turhaan, kuten minä.

Nyt puuttuu enää rahanvaihto, mahatautilääkkeet varoiksi ja pakkaaminen. Aurinkohattukin olisi kiva, jos sellainen mukiinmenevä löytyy. Hajotin näet olkihattuni viime kesänä. Pitää etsiä jostakin kelluva kaulapussi kännykälle, muistaakseni olen sellaisen saanut jostain kylkiäisinä, ja nyt sillä saattaisi olla käyttöä.

Yäks taas pakkaamiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!