sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Facebook-huijauksista

Viestittelin tässä FB:n välityksellä parille toisella puolella maapalloa asuvalle ystävälleni ja samalla päätin hiukan siivoilla viestiloodaani...löytäen muutaman vanhan viestin, joista ajattelin lukijoille kertoa.

FB:n kautta varmaan jokaiselle tulee joskus yhteydenottoja oudoilta henkilöiltä  - monet tietty paljastuvat kauan kadonneiksi luulluiksi ystäviksi tms. Siis hauskaa ja harmitonta, mutta FB:ssä voi piillä muutakin. Kerronpa...

Sain ystäväpyynnön suurinpiirtein (kuvasta arvellen) ikäiseltäni mieshenkilöltä. Hyväksyin sen hiukan ihmetellen, ja vaihdoimme muutaman viestin (luulin ensin hänen olevan jonkun joskus Lontoossa joillain kekkereillä tapaamani henkilön, kaikkia ihmisiä kun ei aina heti muista). Hän oli oman kertomansa mukaan italialainen, opiskellut Englannissa ja asuu siellä. Jäänyt leskeksi nuorena. Kuva oli ihan hyvän näköinen, mutta...

Sitten hän alkoi toivoa puhelinsoittoa minulta, ja minusta tämä oli aika outo pyyntö, emmehän me edes tunteneet toisiamme. Aloin muutenkin kummeksua koko tyyppiä, sillä hänen englannin kielensä oli todella surkeaa yliopistosta valmistuneeksi (niin, hän kertoi päätyneensä Britteihin opiskelemaan, valmistunut yliopistosta, ja sitten jääneensä sille tielleen). Samoin hänen asunpaikkatietonsa ei stemmannut hänen viesteissään olleisiin juttuihin.

Niin, sain sitten puhelinnumeronkin, ja tottakai tarkistin sen heti. Pienellä kuukkeloinnilla puhelinnumero sattuikin olemaan nigerialainen (ylläripylläri). Kommentoin asiaa, ja ihmettelin suoraan, miksi hänellä on nigerialainen numero.

Tyyppi hävisi sen siliän tien kontaktipiiristäni, mutta näkyy edelleen olevan FB:ssä, eli ehkä on onnistunut huijauksissaan. Todennäköisesti siellä takana on joku nigerialainen, joka yrittää huijata ihmisiä soittamaan maksulliseen numeroon.

Toivottavasti ei kukaan tule huijatuksi ja soita!!! Netistä saa onneksi aika hyvin tarkistettua suuntanumerot.

Jälkeenpäin huvittaa hiukan koko juttu, mutta kuten sanoin, toivottavasti ei kukaan mene lankaan, saattaisi nimittäin tulla tähtitieteellinen puhelinlasku.

2 kommenttia:

  1. mista sen tietaa jos se olis vaikka joku Nollywoodin kiho ja paasisit filmitahdeksi?! en ole vielakaan rekisteroitynyt vaikka aina luen sun juttuja. Laitan tahan linkin toiseen blogiin mika minust aon antoisaa lukemista, ehka sinua kiinnostaa. Tallakin naisella on syopa uusiutunut http://helenfawkes.wordpress.com/2012/05/29/

    VastaaPoista
  2. Hahhaa! No ei varmaan tällä naamalla... Luultavasti ne "kihot" kuitenkin oikeasti osaavat englantia sentään.

    Kiitti vaan tuosta linkistä, näin jetlagissa huilailen hiukan ennen mitään suurempia suunnitelmia, antaa kropan levätä pari päivää, sitten nähtävyyksiä!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!