sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tehokkaan tehoton lauantai

Turussa oli tänään Ekodesign-markkinat, joten päätin mennä käymään siellä autolla, keli kun oli suhteellisen kolea ja taivaalta sateli välillä kaikenlaista. Seliseli, eihän sinne olisi ollut pitkä matka kävellenkään, mutta tuli taas viime yönä kuuhailtua valveilla myöhään, joten ei ihme, että laiskotti (oh näitä "hyviä" syitä...).

Oli ihan hauskat markkinat: Tapasin mm. entisen työkaverini tyttären, jolla on vaatetusateljee nykyään (ateljee on kuulunut ennen toisen entisen työkaverini vaimolle  - näin pienet ovat piirit täällä).

Samalla hoksasin, että kaupungissa on mm. lähiruoka- ja luomukauppa Finska, jonne pitää tehdä tutkaileva käynti lähitulevaisuudessa. Myyvät mm. luomulihaa. Tänään uusintana TV:stä tulleen dokkarin nimeltä Ruoka-yhtymä (The Food Inc, täällä otteita filkasta) katsottuani, tulin taas vakuuttuneeksi kasvissyönnin eettisyydestä ja että jos lihaa pitää olla, niin mielellään eettisesti hyvin hoidetusta ja teurastetuista eläimistä. Oikeasti tuo dokumentti sai kyllä suorastaan pahoinvoivaksi.

Vielä vinkkinä Turussa kävijöille: Vimmassa (Aurakatu 16) on todella edullinen kahvila; iso muki kahvia vain 1 e (en ollut uskoa korviani, koska joissain kahviloissa pieni sormustimellinenkin saattaa maksaa jopa 4 e. Pootoorasta en tosin tiedä saako sen samaan hintaan :-D

Onneksi lompakossa oli juuri sen verran euroja, että sain irti intialaiset lasihelmikorvikset (pienellä tinkimisellä) ja sen kupillisen kahvia.

Lopun päivää olenkin sitten katsellut kummitusjuttuja juutuupista (Ghost Adventures). On hiukka eri meininki kuin Riivatuissa Taloissa (brittisarja Most Haunted, löytyy myös youtubesta), jonka jaksot olen nähnyt useaan otteeseen. Näillä amerikkalaisilla on hiukan enemmän showmeininki päällä.

Olisi pitänyt puljata veroilmoituksen kuittien kanssa, eli takuulla huomenna ottaa pattiin tämä laiskottelu, mutta sitä ennen vielä muutama kummitusjuttu, kun ei vielä niin pahasti nukutakaan. Näen varmaan painajaisia niistä tuon ruokadokumentin kaltoin kohdelluista eläimistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!