keskiviikko 22. elokuuta 2012

Keltainen

Keltainen on positiivinen huomioväri. Se on myös kevään, optimistisuuden, ilon ja kasvun väri. Se on myös voiman ja luovuuden väri.

Kauneimmat ruusut ovat mielestäni keltaisia tai oranssisia.
Keltainen symboloi aurinkoa ja piristää, mutta suurina pintoina kirkas keltainen saattaa tuoda ahdistusta, ihan kuin liika auringonpaahde ja sen aiheuttama kuumuus.

Lapsuudenkodissani oli huoneessani auringonkeltainen, kuviollinen tapetti. Ehkä hiukan samantapainen, kuin tämän laukun pinta, mutta pohjaväri oli auringonkeltainen ja kuvio tummempi, usealla eri sävyllä aina tummaan saakka.
Keltainen väri on dramaattinen, kun se yhdistetään mustaan. Jokainen lapsi piirtelee jossain vaiheessa näillä kahdella suosikkivärillä, mutta esimerkiksi aikuisten taideterapiassa yhdistelmä musta-kirkkaankeltainen (ja musta-kirkkaanpunainen) yhdistetään ahdistukseen ja jopa suisidalisuuteen. Ei silti kannata vetää hätiköityjä johtopäätöksia, jos tätä yhdistelmää näkee esim. sisustuksessa.

Lempitaiteilijani Vassily Kandinsky käytti kirkkaita värejä ja usein myös keltaista. Tässä alla muutamia hänen töitään.




Tämän taulun jäljennös keikkui ennen Heathrow'n lentokentän T1 business loungen seinällä (mm. Finnairin käyttämä lounge), joten sitä on tullut HIUKAN tuijoteltua entisessä elämässäni.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!