torstai 23. elokuuta 2012

Viimeinen ehtoollinen

Iltapäivälehdissä kerrottiin tänään amerikkalaisesta kuolemaantuomitusta, jolla oli ollut 8 vuotta aikaa miettiä viimeistä ateriaansa, joka oli sittemmin vain yksi musta oliivi.

Juon tässä tämän päivän salaattilounastani, eli laitoin blenderiin kokonaisen ruukkusalaatin, puolikkaan ruukkumintun, spirulina-levää ja vehnänorasta jauheena, avocadon, lesitiinipulveria, lusikallisen kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä ja kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä. Kylmää vettä ja nämä sekaisin. Minttua saisi laittaa enemmänkin, mutta meni se näinkin.

Jäin miettimään tuota vimeistä ateriaa...

Vihersmoothie eli juotava salaatti tulollaan.
Kieltämättä erikoinen valinta tuo yksi oliivi. Mitä itsekukin viimeiseksi ateriakseen haluaisi? Joku haluaa ehkä lempiruokaansa, joku jotakin erikoisempaa.

Minä ehkä valitsisin 12 ruokalajin menu degustationin siihen sovitetuin viinein jonkun huippukokin tekemän. Ehkä en Alan Ducassen tai Gordon Ramsayn, heidän ravintoloissaan on tullut useastikin käytyä. Paul Bocusen, Ferran Adriàn, Raymond Blancin tai Joël Robuchonin voisin kelpuuttaa.

Tarkemmin ajatellen valinta kääntyisi Joël Robuchoniin. Jason Athertonin ja Marcus Wareinginkin ravintoloissa saa hyvää ruokaa.

Edesmenneen El Bullin sisäänkäynti.

Mitä valitsisivat lukijat viimeiseksi ateriakseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!