tiistai 11. joulukuuta 2012

Banoffee pie

Koissun tilanne on edelleen samanlainen. Huono syömään, mutta siitä huolimatta painoa oli tullut 200 g lisää sitten viime viikon. Merkillistä. En edes uskalla ajatella, josko se on lisää vettä keuhkoissa.

Neidille maistuivat kyllä tänään Lidlin pihvitikut, joten niitä hain lisää huomiseksi. Samalla reissulla huomasin, että siellä myytiin pakastealtaassa banoffeepiiraita. Oooh...yksi piti ostaa!

Banoffee on toffeesta, banaanista, kermavaahdosta ja suklaasta pitävän unelmajälkiruoka. Kaikkea muuta kuin kevyt, mutta ah niin suussasulavaa. Laitanpa teille reseptin. Tämän ohjeen määrät saavat olla suurinpiirtein, se onnistuu kyllä aina.

Valitettavasti tällä kertaa ei ollut tarjolla omatekoista banoffeeta, mutta tämä valmissellainen ei ollut kuitenkaan mitään hullumman makuista.


Banoffee Pie

200 g digestivekeksimurskaa (kaura- tai grahamkeksitkin käyvät)
100 g voita
tölkki (n. 4 dl) kondensoitua maitoa (sokeroitua)
2 isoa banaania
2-3 dl kermaa
vaniljasokeria
koristeluun suklaalastuja

Laita kattilaan vettä ja upota maitosäilykepurkki siihen (avaamattomana siis). Kiehuta purkkia siinä 2 1/2-3 h. Purkin on oltava täysin upoksissa, muuten toffeet saattavat lentää kattoon, eikä sitä ole kiva siivota!

Sulata voi ja sekoita se keksinmuruihin. Painele pohjataikina irtopohjavuoan pohjalle (voit laittaa alle leivinpaperieristeen).

Ota maitopurkki pois vedestä ja anna sen jäähtyä n. 15 minuuttia. Vatkaa tällävälin kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.

Avaa maitotölkki ja lusikoi sisältö piiraspohjan päälle. Viipaloin toffeen päälle banaanit. Kaada viimeksi päälle kermavaahto ja koristele suklaalastuilla.

Jähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua (minä laitan yleensä pakastimeen, jolloin se on kohmeisena mielestäni kaikista parasta).

On muuten ihan mahtavan hyvää!



1 kommentti:

  1. Kiitos ideasta! Laitoin blogini sinne, mutta niillä sivustoilla ei ollut heidän widgetiään URL-muodossa (osoite ei käy), joten sitä en voinut tänne lisätä.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!