torstai 13. joulukuuta 2012

Tavaranhävitysvimmaa ja joulutouhuja

Koissu oli eilen huonompi ja kieltäytyi syömästä mitään. Olin edellisenä päivänä saanut neitokaisen syömään nokareen paistettua jauhelihaa ja jauhemaksaa, joten kävi mielessä, että olisiko koissukin mennyt ihmisten tavoin ketoositilaan ilman hiilihydraatteja.

Teinkin sitten koirulille pullamössöä, eli liotin pullanpaloja kermassa, ja sainkin neidin hiukan syömään. Varmaankin siinä verensokeri hiukan kohosi ja insuliini varastoi energian ja laski taas verensokerin niin, että koirulille maistuivat pihvitikut sen jälkeen.

Olen täällä paketoinut joululahjojani; vielä pitäisi hankkia muutama joulukassimainen pakkaus (näillä käsillä ei paljoa lahjapaketteja kääritä, vaan homman pitää olla yksinkertaisempi). Vaikkakin taannoin täälläkin paukuttelin henkseleitäni kun olin ollut niin fiksu, että lahjat on hankittu ajoissa, niin nyt kuitenkin NOTE TO SELF: Laita ne kaikki samaan paikkaan niin niitä ei tarvitse joulun alla jäljittää.

Sain taas aikaan kammottavan kaaoksen erästä äidilleni tarkoitettua naamavoidepurkkia kun etsin. Löytyihän se sitten kuitenkin.

Olen tällä hetkellä aikamoisessa "tavaranhävittämisvimmassa". Että ihmisellä voi olla käyttämättömiä vaatteita, kosmetiikkaa ja koruja! Tavaroita on mennyt mukavasti huutonetissä kaupan, ja tänään laitoin sinne vielä lisääkin, eli sellaisia vaatteita, joista olen pitänyt kynsin ja hampain kiinni. Tulin siihen tulokseen, että laskettelu ei minua innosta tällä haavaa, joten ihan käyttämätön gore tex -pukukin saa mennä myyntiin.

Lueskelin tänään yhtä toista blogia, jonka pitäjä oli keksinyt hyvän joululahjaidiksen: suklaanystävälle voi antaa valmiita suklaalusikoita. Kas, muistin ostaneeni niitä Schipholin kentän suklaabaarista (varmaan ihan järkkyyn hintaan), ja riensin tsekkaamaan, josko kaappiin olisi noita vielä jäänyt. Yksi löytyi, mutta mausteeksi tarkoitettu pipetillinen viskiä oli haihtunut jonnekin taivaan tuuliin.

Näitähän voisi tehdä itsekin ja paketoida kauniiseen sellofaaniin! Tuo viskinsä menettänyt pipetti näkyy hiukan heikosti kuvassa oikealla.

Näihin lusikoihinhan tarvitaan periaatteessa vain tuollaisia puusta tehtyjä kertakäyttöteelusikoita ja suklaata. Eikä se mitään väkijuomia kaipaa, mutta jos sellaista haluaa lisätä, apteekista pitäisi saada tuollaisia muovipipettejä.

Suklaa pitää sulattaa hitaasti vesihauteessa, eikä sitä saa kuumentaa liikaa, muuten sen jähmettyessä sokeri voi saostua kimpaleen pinnalle (jees, olen ollut Brysselissä joskus suklaantekokurssilla, tieto siis sieltä). Muottina voi käyttää vaikka silikonista jääpalamuottia. Jos käyttää kovaa jääpalamuottia, voi olla aiheellista vuorata se kelmulla. Suklaata ei myöskään saa laittaa pakkaseen jähmettymään.

Suklaatahan voi maustaa monin tavoin. Voi käyttää glögimaustetta, piparkakkumaustetta, miltei mitä tahansa! Jos löytää jostakin minivaahtokarkkeja, niitä voi laittaa paketin pohjalle "lumeksi".

Kauneimmat paketin saa sellofaanista siten, että tekee pohjan ensin valmiiksi jotakin purkkia, juomalasia tms. lieriötä apunaan käyttäen, ja kun pohja on taitettu ja teipattu kuntoon, ottaa purkin käärön avoimesta päästä pois ja täyttää sen sitten haluamallaan tavalla + laittaa suklaalusikan sen päälle ja sulkee ylöosan kauniilla nauhalla.

Kaakaonjuojalle tämä on todella herkkulahja! Pankaas kokeillen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!