keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Ripset

Ripsipermis oli todellakin kannattava juttu. Se yhdessä värjäyksen kanssa näyttää tuuhentaneen ripset ihan uudennäköisiksi. Tai ne siis näyttävät miltei tekoripsiltä.



Ripsientaivuttimella ei tällaista jälkeä saa, ei vaikka sen kuumentaisi föönillä ennen taivuttamista. Joskus auttaa kuitenkin se, että suihkauttaa ripsiin meikinkiinnitys-sprayta. Jotkut ripsivärinpohjustimet, kuten esimerksi Shiseidon Majolica Lash Bone ovat hyviä kihartamaan, jos vaan osaa käyttää kampamaista levitintä. Olen aiemmin kirjoitellut kyseisestä aineesta täällä.

Tuhdimman ja tuuheamman näköiset ripset saa kun puhdistaa kunnolla ripset aiemmasta maskarasta ja sen poistoöljyistä ja puhtaalla ripsiharjalla levittää niihin ihan tavallista läpikuultavaa puuteria. Käytä mieluummin tätä  kikkaa kuin liian suurta määrää ripsivärikerroksia.

Mitä tulee ripsiin, niin ne katkeilevat helposti, vaikkei sitä suoraan huomaisikaan. Ripsi myöskin irrottuaan lepovaiheeseen aivan kuten hius, mutta ripsillä tämä vaihe kestää pidempään. Kannattaa siis käyttää varoen risentaivuttajia. Joskus kun itse nukuin tavallisella tyynyllä poski kiinni tyynyssä, huomasin jälkeenpäin, että pielus oli hiertänyt joskus ripsiä irti. Tämä tyyny on todellakin ollut hyvä ostos ja silkkiset vuodevaatteet ovat jotakin, jota en tahdo koskaan vaihtaa pois.

Ripsien lepovaihe kestää pidempään kuin 2-3 kk, joka on vartalon karvanystyjen keskimääräinen lepotilassa oloaika. Yksittäisen ripsen kasvuaika on n. 4-6 viikkoa. Minulla on ollut muutamaan kertaan ripsipidennykset ja vaikka sanotaan, etteivät ne kunnolla laitettuna tuhoa omia ripsiä, niin olen todellakin eri mieltä. Eikä ripsi pidä kovin jatkuvasta taivuttelustakaan, silmien hieromisesta, usein tapahtuvista ripsipermiksistä tai värjäilyistäkään.

Ripsiväri pitäisi poistaa liuottamalla se vanutuppoon, eli vanutuppo saa olla silmällä jonkin aikaa, eikä sillä saisi raa'asti pyyhkiä luomia. Tässä taas minä olen hätähousu, vaikka 30 sekuntia ei olisi pitkä aika antaa pigmentin liueta.

Onko joku kokeillut ripsien hoitoaineita? Sellaisia kuin esimerkiksi Talika? Pelittivätkö ne? Minulla on kokemusta vain hyvin toimineesta japanilaisesta DHC:n hoitiksesta, joka esti ripsien tippuilemisen.

Viimekädessä tietty ripsien, kuten hiustenkin kunto riippuu paljon siitä, mitä syöt. Biotiini- ja metioniinilisä oli entisessä työpaikassani monilla käytössä, sillä saimme niitä sisältävää koirien tablettivalmistetta (joka oli siis tarkoitettu koirien turkin karvan kasvuun ja kiiltoon) työn puolesta edullisesti. Oli paljon halvempaa kuin kyseisten valmisteiden ihmisille tarkoitetut versiot. Hyvin toimi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!