sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Toscakakkua!

Meillä on joku, joka on tavattoman perso toscakakulle, joten sitä sitten lupasin leipoa. Hyvin onnistui, ja tässä ohje, josta tulee palttiarallaa puoli pellillistä tai noin 22 cm pyöreä vuoallinen.



Toscakakku

2 munaa
1 1/2 dl steviasokeria (tai tavallista sokeria)
1 tl vaniljasteviaa tai vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
150 g voisulaa

Laita uuni 175 C. Voitele ja jauhota vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, lisää seokseen jauhot ja nestemäiset aineet.

Paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia.

Kuorrutus:

50 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl kermaa

Kiehauta aineet kattilassa niin, että seos sakenee ja levitä se kakun päälle. Paista kakkua vielä (laikta ylälämpö. jos mahdollista) 200 C noin 10 minuuttia tai kunnes se on kullanruskea pinnaltaan.

Naminami!

1 kommentti:

  1. Nami ihan parasta ja enpä ole vuosiin syönyt. Kivaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!