perjantai 16. lokakuuta 2015

Proteiinipuuroa liikkujalle

Salilla oli jaossa proteiinipuuropakkauksia, ja vaikka suhtaudun äärettömällä epäilyksellä pikapuuroihin, otin kuitenkin sellaisen kokeiluun.


Ensikatsahdus antaa vaikutelman, että puurossa olisi 21% proteiinia, mutta ei, se prosenttimäärä koskee päivän tarvetta laskettuna perustanaan 2000 kcal ruokavalio (joten puuroannoksen proteiinimäärä on siis 4,9 g, kun päivittäinen tarve on > 25 g). Hiukan pännii, kun täälläkin aletaan näköjään käyttää monissa paikoissa amerikkalaista laskentamallia. Annoksessa on 190 kcal, eli 10% päivittäisestä energiantarpeesta.



Plussaa:

- tuotteessa ei ole lisäaineita, paitsi rikkidioksidia (E220) säilöntäaineena
- tuotteessa on täysjyväkauraa ja kauranlesettä
- tuotteessa on 10% kuivattua omenaa
- riisiproteiini sopii kasvissyöjille ja vegaaneille, ja se on myös hypoallergeenista

Miinusta:

- ohjeen mukaan valmistettuna puurosta tuli aikamoista tahnaa, suosittelen laittamaan enemmän  nestettä
- mitä riisiproteiiniin tulee, se ei välttämättä imeydy hyvin, eikä se sisällä kaikkia ihmisen tarvitsemia aminohappoja (tämä riippuu riisilajikkeesta ja valmistusmenetelmästä, eikä kumpaakaan ole  pakkauksessa mainittu)
- puuroannos sisältää sokereita 8,4g, eli kolme sokerinpalaa, eli 9% päivittäisestä suositellusta  annoksesta
- annoksessa on 28g hiilihydraatteja, eli varsin paljon niitä vältteleville
- tuote ei ehkä ole ekologinen, sillä yhden riisiproteiinikilon tuottamiseen tarvitaan ihan hirveä määrä riisiä (tosin, kuten mainitsin, tuotantotapa ja riisilajike ei ole tiedossa, koska niitä ei mainittu  pakkauksessa)
- pikapuurojen kilohinnat ovat hirvittävän korkeita (tämän voin sanoa jo kategorisesti, tietämättä tämän puuron hintaa)


Loppujen lopuksi tämäkin puuro on aikamoinen verensokerinnostattaja. Voisilmä siinä saattaisi hidastaa imeytymistä, jolloin verensokeripiikistä ei tulisi niin jyrkkä, että taas hetken päästä nälkä yllättää. Positiivista kuitenkin, että leseitä on ruvettu käyttämään enemmän, eikä riisiproteiinikaan huono ole, varsinkaan, jos se on valmistettu entsymaattisella menetelmällä, joka takaa paremman aminohappoprofiilin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!