maanantai 18. heinäkuuta 2016

Hovijuttuja: Prinsessa Dianan ja hänen lastensa ruokarutiinit + resepti

Kuningatar itse siis näkyy syövän erityisen terveellisesti, eikä hänen edesmennyt minänsäkään jäänyt valinnoissaan kakkoseksi  - lukuunottamatta syömishäiriötään.


Prinsessa Diana vältteli hiilihydraatteja usein äärimmäisyyksiin saakka. Hän myös vältteli lihan syöntiä  - joskaan siinä hän ei ollut ihan ehdoton, ja saattoi vieraiden läsnäollessa sitä syödäkin. Esimerkiksi kerran hän tapasi Lontoossa Clint Eastwoodin, joka halusi syödä lammaspaistia, joten se maistui silloin Dianallekin.

Yleensäkin Dianan ruokien piti olla vähärasvaisia. Hän söi jonkin verran perunaa, koska pieni määrä hiilihydraatteja tarvittiin kuntosalilla käymisen tueksi (ja ne hiilihydraatit hön todella kuluttikin liikkumalla paljon). Tavallisin ateria oli pehmeäksi keitetty peruna sekoitettuna munanvalkuaisiin ja tarjottuna paprikan ja kypsän, nahattoman kananfileen kera. Hän piti myös täytetyistä paprikoista. Kuulostaa hyvin askeettiselta...

Sillojn tällöin hän toki herkuttelikin, ja silloin hänen suurin herkkunsa oli leipävanukas.

Vaikka Dianan ruokavalio olikin äärimmäisen kurinalainen, hän ei antanut sen vaikuttaa poikiinsa, jotka saivat sitä ruokaa, mikä yleensä lapsille maistuukin. He pitivät metsästäjänpiiraasta (shepherd's pie, riistaa, juureksia ja perunamuusia), banaanivanukasta, mozzarellalla täytettyjä perinankuoria ja kalapuikkoja.



Prinsessa Dianan leipävanukas (8 annosta)

12 viipaletta valkoista paahtoleipää
runsas 110 g pehmeätä, suolatonta voita (4 UK oz)
9 munankeltuaista
n. 140 g sokeria (5 UK oz)
1 vaniljatanko
vajaa 1 1/2 dl maitoa (5 UK fl oz)
4,2 dl kermaa (15 UK fl oz)
85 g rusinoita (3 UK oz)
saman verran (85 g) mantelilastuja
4 rkl Amaretto- tai Cointreau-likööriä
vajaa 30 g kidesokeria (1 UK oz)
1 tl tomusokeria

Laita edellisenä päivänä rusinat likoamaan likööriin ja peitä astia tuorekelmulla.

Voitele noin parin litran matalahko vuoka voilla. Laita uuni lämpiämään n. 180 C. Laita uuniin syvä pelti, jossa on vettä.

Leikkaa leivistä kuori pois ja voitele leivänpalat voilla. Leikkaa leivänviipaleet neljään osaan.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kunnolla sekaisin.

Laita vaniljatanko paksupohjaiseen kattilaan kerman ja maidon kanssa ja lämmitä sitä hitaasti kiehuvan kuumaksi koko ajan sekoittaen. Lisää kuuma kermamaito munaseokseen vatkaten.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen sisus munakermamaitoseokseen.

Asettele puolet leivänviipaleista vuoan pohjalle, leikkaa niitä tarpeen mukaan. Sirottele päälle rusinat ja liemi. Peitä toisella kerroksella leivänviipaleita.

Kaada munakermamaitoseos leipäkerrosten päälle ja anna imeytyä 20 minuuttia.

Laita vuoka uuniin kuumaan vesihauteeseen noin puoleksi tunniksi. Näin keltuaisseos hyytyy.

Ota pois uunista ja laita uunin grillivastus päälle. Sirottele päälle sokeria ja anna sen karamellisoitua kullanruskeaksi grillivastuksen alla.

Paahda tällä aikaa mantelilastut kullanruskeiksi (varo polttamasta) puhtaalla paistinpannulla.

Ota vanukas uunista, sirottele päälle paahdetut mantelilastut ja siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa.

1 kommentti:

  1. Nämä postauksesi kuninkaallisista ovat hauskoja, kiitos!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!