tiistai 29. lokakuuta 2019

Dior Hydra Life

Puhdistusöljyistä on tullut monelle keino poistaa meikit kasvoilta, vaikka oikeastaan Suomen ilmastossa ei juurikaan tarvittaisi kaksoispuhdistusta, sillä ilmansaasteita ei ole siinä määrässä kuin Kaukoidässä.


Minä en yleensä käytä kovinkaan vahvaa "sotamaalausta" päivittäin, eli selviän suurikokoisten vanulappujen ja miselliveden kanssa hyvin päivittäisestä kasvojen puhdistuksesta. Kuitenkin silloin tällöin tarvitaan myös jotakin tujumpaa puhdistusainetta, joten öljy on yksi vaihtoehto. Nyt on käytössä Diorin Hydra Life -linjan puhdistusöljy, joka veden kanssa kosketuksiin joutuessaan muuttuu maitomaiseksi emulsioksi.

Seos sisältää valkoisen teen uutteita ja saponiineja. Viimeksimainitut eivät silti toimi saippuanomaisesti, vaikka nimitys saippuoihin saattaakin viitata.

Peiaatteessa mitä tahansa (ruoanvalmistuksessa) käytettävää öljyä voi käyttää myös meikin poistamiseen, mutta näissä tavanomaisissa oljyissä ei ole emulgaattoreita, joiden avulla öljy muuttuu veden kanssa poishuuhdeltavaksi.

Diorin puhdistusöljy sisältää ihoa hellivää manteliöljyä, ja toimii todella hyvin, mutta sanoisin, että edullisemminkin voi saada ihan yhtä lailla hyvin toimivia öljyjä  - varsinkin hinnaltaan kohtuullisia  korealaisia.

Haluaisin myöskin muistuttaa, että öljyt ihon puhdistuksessa eivät ole mikään käänteentekevä keksintö. Puhdistusmaidot sisältävät yhtälailla öljyjä ja rasvoja ja putsaavat naaman siinä missä öljyt   - ja jopa ehkä helpomminkin. Kuten jo sanoin, kaksoispuhdistuksen lanseeraus ilmastoltaan puhtaissa maissa on suuresti markkinointikikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!