perjantai 4. lokakuuta 2019

Perjantaita ja myrskyn jälkeistä elämää

Hurrikaani Lorenzo laantui sitten trooppiseksi myrskyksi Dubliniin saakka päästyään. Hyvä niin, vaikka sadetta ja tuulta sekin mukanaan toi. Olin eilen yksi niitä harvoja, jotka rohkaistuivat kampeamaan n. 700 ihmisen toimistolle, syynä kai oli se, että hirmumyrskyllä peloteltiin paljon ja monet sitten jäivät kotiin tekemään töitä sen takia. Käyhän se niinkin.

Tosin täytyy tunnustaa, että kun torstaina iltapäivällä tihkusade alkoi, ja näkymät toimistoni ikkunasta alkoivat tummentua ja lopulta sumentuivat täysin, pakenin kotiin. DART-junien ohjauslaitteet olivat kärsineet (nämä junat kulkevat pitkin rannikkoa), mutta bussit kulkivat sentään.

Keskiviikkona lounastelin saksalaisen ystäväni Claudian kanssa. Hän asui Galwaysssa länsirannikolla viimeisen hurrikaanin, Ofelian "hyökkäyksen" aikaan 2017. Kuten hän totesikin, eurooppalaisena on hankala pelätä sellaista, mitä ei ole koskaan nähnyt (siis hurrikaania), ja hän totesikin silloin nähneensä kattojen lentävän ja tuulenpuuskan irroittaman liikennemerkin viuhuvan ohitseen. Niin että varoakin toki saa  - ja pitääkin.

Hyvä nyt näin kuitenkin ja lentokin lienee ajallaan. Istun taas lentokenttäloungessa. Tässä kuvia Münchenin paluulennolta ja Luftwaffen loungesta. Yritän taas palata normaaleihin postausaiheisiin (ja postaustahtiin), nämä menneet viikot ovat olleet ihan liian hektisiä töiden puolesta.

Tuliaisia - tosin tuli sieltä muutakin ostettua, mm. kosmetiikkaa Mülleriltä. Siitä lisää myöhemmin.

Luftiksen loungeissa on hyvät karkkibuffat.

Todella makeita "labrarottia". Samalla käynnillä tuli kokisöverit, kuten kuvasta näkyy.

Lähdön hetki, tosin olisihan Münchenissä kauemmankin viipynyt

Caesar Salad, joka koneessa olikin ylläriksi oikein hyvää. Jälkkäriksi pieni juustokakku passionsoosilla.

Tästä salaatinkastikkeesta pidän hiukan liikaakin.Dublinissa: Aiheelliset muikkarit.


Tähän loppuun pieni vinkki, josta en tosin mene takuuseen muutakuin parin kokemuksen perusteella. Käytän mielelläni SAS:ia kulkemiseen (kuten aiemminkin todettu, Finnair ei maksa säädettyjä myöhästymiskustannuksia), mutta nyt hoksasin varata lentoja flysas.ie:n kautta (affiliaatti), enkä siis flysas.com'in kautta. Ylläri oli se, että business-luokan lippu tuli halvemmaksi kuin economy + ruumalaukku. Kannattaa kokeilla. Käytä varatessasi incognito-ikkunaa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!