torstai 2. heinäkuuta 2020

Tänään on kansainvälinen UFO-päivä

Kaikkea ne keksivätkin. Kuulin tämän aamulla salille mennessäni ja autossa radiota kuunnellessani.

Hassultahan se kuulostaa tällaista päivää viettää, mutta ihan yhtä hassua on kysyä, että "uskotko ufoihin". Nehän ovat vain selittämättömiä valoilmiöitä, vaikka ufo-lyhenteellä onkin vahva konnotaatio ulkoavaruuden asukkeihin.

Olen minäkin kerran nähnyt elämässäni jotakin selittämätöntä, eli lyhyen, valkoisen ja terävän lyijykynän muotoisen esineen halkovan yötaivasta pikipimeällä rannalla Brasilian Praia do Fortessa. Istuimme siellä silloisen mieheni kanssa siemailemassa piña coladaa, majapaikkamme valojen hiukan kajottaessa selkämme takana ja Atlantin aaltojen loiskiessa miltei jalkojemme juuressa. Mies vaan valitettavasti katseli juuri muualle ja minä en saanut hämmästykseltäni heti hihkaistua, että katso ylös oikealle - NYT HETI!

Se "lyijykynä" hävisi pian. Ja ei, se ei ollut Iridium-satelliitti, joiden lokaatiot voi nähdä täältä tai tämän linkin kautta. Viimeisessä linkissä on kerrottu hiukan lisääkin noista satelliiteista.

Kiinnostaisi tietää, mikä se oli, olihan se kuitenkin "raketin" näköinen, ja varmaan aika isokin. Lentokoneen valoja siinä ei ollut, ja se oli aika terävän muotoinen. Concordeksi olisin saattanut epäillä, koska muoto muistutti ilman siipiä, mutta eiväthön ne enää lennä, eivätkä ainakaan ilman valoja tai siipiä. Kummallista.

Oletko sinä sattunut tekemään mitään tämän kaltaisia kummallisia havaintoja, jotka ovat jääneet kaivelemaan mieltä?

1 kommentti:

  1. Juu, olen nähnyt, montakin. Putoavan valopallon, sekä silmieni edessä (kaukana) syttyvän ja sammuvan valoilmiön ja vaakasuoraan taivaan poikki lentävän valon. Huikeita kokemuksia!

    UFO sanana herättää mielikuvan suunnilleen E.T.:stä, mutta nuo sinun ja minun näkemät ilmiöt voivat kaikki olla nimikkeellä UFO, mielestäni.

    Tähtitaivasta pääsee taas pian paremmim tsiikailemaan. Elo- ja syyskuussa meillä on tapana alkuyöstä roudata surunkotuolit pihalle ja maata vilttien alla tai makuupusseissa tiirailemassa taivasta. Useimmiten näemme ainakin yhden tähdenlennon.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!