keskiviikko 5. elokuuta 2020

Purkkitonnikalapihvit munakastikkeella

Ellei juurikaan mitään olisi kaapissa, niin näihin aika usein löytyvät aineet! Munakastike on muuten uusien perunoiden (ja vähän vanhempienkin) ja kalan vanhanaikainen seuralainen, joka on jopa minulta päässyt unohtumaan. Tosin en siitä niin innostunut lapsena ollutkaan, mutta ai, että se nyt maistui taas hyvältä!


Purkkitonnikalapihvit (n. 3 kappaletta, eli 1-3:lle)

Öh, lautaselle tuli aika paljon kastiketta.

Purkillinen öljyyn säilöttyä tonnikalaa paloina, valutettuna ja palat möyhennettyinä
Pala valkoista paahtoleipää (pari rkl korppujauhojakin käy), reunat poistettuna
1/2 dl kermaa
1 kananmuna
1 rkl hienonnetttua tilliä (1 tl kuivattua riittänee)
mustapippuria
(suolaa)
voita paistamiseen

Vatkaa kerma ja muna sekaisin ja laita leipä likoamaan siihen. Sekoita vähän ajan päästä siihen muut aineet, maista ja mausta.

Paista seoksesta kolme pihviä voissa kullanruskeaksi.




Munakastike (kahdelle)

Tämähän on sama kuin Béchamel-soosi, tosin siihen (Béchamel) ei laiteta munia.

1 keitetty muna
2 rkl voita
1 - 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
3-5 dl maitoa/kermamaitoa (riippuen halutusta paksuudesta, jotkut haluavat tästä muhennosmaista)
valkopippuria ja suolaa

Tee voisuurus (siis sulata pannussa/paksupohjaisessa kattilassa voi, sekoita siihen jauho ja anna kiehahtaa, mutta ei ruskistua. Lisää maito ja vatkaa tasaiseksi. Anna kiehahtaa sekoitellen ja mausta.

Pilko keitetty muna sekaan ja tarjoa kalan kanssa.

Tämä kastikehan taipuu moneen!

Yksi kouluaikojeni herkuista oli pinaatilla maustettu kastike leivitettyjen kalapalojen kanssa. Yleensä koulussa tarjottiin tätä ruokaa sitruunalla maustetun kiinankaali-banaanisalaatin kanssa. Maistui hyvältä silloin, ja kakaranakin tuota salaattia syötiin jopa niin innolla, että annoksia piti rajoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!