sunnuntai 2. elokuuta 2020

Sunnuntaibrunssi: French Toast uudella tavalla

Satuin bongaamaan Iltalehdestä uudenlaisen reseptin rikkaille ritareille, eli hienommin french toastille. Pitihän niitä heti kokeilla. Ohje on täällä.



French Toast Uudella Tavalla


Tarvitaan:
- paahtoleipää (vehnä- tai kaura-)
- muna/munia
- maitoa
- kanelia
- sokeria
- marjakastiketta
- marjoja
- kermaa
- Brie-juustoa (Stockan asiantunteva myyjä suositteli Roitelet-merkkistä, joka sopikin tähän ruokaan mainiosti)
- voita paistamiseen

Sekoita maito ja muna (yksi muna riittää hyvin pariin annokseen, ja jää ylikin), mausta seos kanelilla ja sokerilla sopivasti.

Laita kahden leivänviipaleen väliin briejuustosiivuja (noin puolen sentin paksuudelta juustoa), kasta leipä molemmin puolin munamaitoseoksessa ja paista voissa kullanruskeaksi.

Alkuperäisessä reseptissä keitettiin leiville mansikkasiirappi ja toast tarjottiin jogurttimoussen kanssa, mutta oioin hiukan kulmia ja vatkasin toastin seuraksi vaniljalla maustetun kermavaahdon. Mansikkasiirapin sijasta ostin valmista marjakastiketta. Mansikoitakaan ei enää löytynyt, joten komeat, kotimaiset vadelmat löysivät tiensä lautasillemme.

Miehen annos sai enemmän sokerikuorrutetta.

1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!