keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Aberdeen Angus -pihvi ja sunnuntaista sienimuhennosta (ravintolatason "pikaruokaa")

Sunnuntaista jäi runsain mitoin sienimuhennosta, joten sitä on hyödynnetty nyt eilisestä lähtien. Ostin kaupasta hyvää jauhelihaa... Se ei ollut palvelutiskiltä, vaan Atrian pakattua Aberdeen Angus -rotukarjan jauhelihaa, 12% rasvaa. Tästäpä tulikin mitä parhaimmat pihvit!

Tämä jauheliha myydään littanassa pakkauksessa, joten siitä muotoilee alta aikayksikön pihvin, joka saa olla miltei niin paksu kuin se pakkauksessa on. 300 g:n pakkauksesta tulee kolme pientä tai kaksi isoa pihviä.

Paistoin huoneenlämpöiset pihvit voi-ruokaöljyseoksessa medium-kypsiksi ja maustoin rouhitulla mustapippurilla ja suolalla (Maldonin savusuola antaa hyvää makua sekin). Samalla pannulla lämpeni sienimuhennos.

Täytyy myöntää, että lihalla ja lihalla on eroa! Tämä oli todella herkullista, suosittelen!

Todellista pikaruokaa se on myös, olettaen että lisukkeet on tehty valmiiksi. Salaatti voisi myös olla hyvä ja nopea lisuke tälle pihville!

7 kommenttia:

 1. Sienet ovat kyllä pihvin kanssa huippuja. Minä paistoin viime viikonloppuna suppilovahveroita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä!

   Kokeilepa vielä tuota Aberdeen Angus -jauhelihaa, vieläkin täällä hämmästelemme, kuinka se olikin paljon maistuvampaa kuin tavallinen paistijauheliha!

   Poista
 2. Olen yllättynyt,että Atrialta on Aberdeen Angus -jauhelihaa!En ole huomannut kaupoissa,mutta enpä ole osannut etsiäkään.Muistatko mitä maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättynyt olin minäkin! 300 g pakkaus oli muistaakseni jotakin 3,60eur. Kalliimpaa siis kuin "tavallinen jauheliha", mutta oli se sen väärti makunsa puolesta! Suosittelen kovasti! Kaksi isoa pihviä saa vain laittamalla tuo levy poikki keskeltä ja siitä suoraan pannulle: https://www.atria.fi/tuotteet/jauhelihat/atria-300g-rotukarjan-naudan-jauheliha-12/

   Poista
 3. No joo ja resptikin on helppo:) Täytyy kyllä ostaa ja maistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ehdottomasti! Kuten tuossa edelläolevassa linkissä sanotaan, kannattaa maustaa ajatuksella :)

   Poista
 4. Laitan seuraavan kerran tähän kermaperunat...

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!