lauantai 10. lokakuuta 2020

Perjantai-illan helppo malesialaisateria: Satay kanasta

 Perjantaina töitten jälkeen ei paljoa jaksanut kokata, joten piti saada jotakin nopeaa evästä. Olin laittanut paketillisen kananpaloja marinadiin jo aamulla ja siitä sitten vaan vartaaseen ja uuniin/grilliin.


Marinadi:

ruokaöljyä

runsaasti kurkumaa

fariinisokeria

sitruunaruoho murskattuna (sitruunamehukin käy)

kalakastiketta tai soijaa

valkosipulia viipaloituna 

paprikajauhetta ja chilipulveria (cayenne, jos suu sietää)

Sekoita aineet (Malesiassa näistä tehtäisiin tahna hiertämällä ne yhteen). Pyörittele reilut suupalan kokoiset kananpalat (reisiliha maukkainta) marinadissa ja jätä jääkaappiin maustumaan (peitä tuorekelmulla, muuten koko kaapin sisältö maistuu kohta marinadilta).

Kastike:


Käytin valmista sataykastiketta laimennettuna kookoskermalla. Kookosmaito tai tavallinen kermakin kelpaa, vaikkakin viimeksimainittu on aika epäortodoksista. Kastike on valmista, kun sen lämmittää.

Lisukkeeksi basmati- & jasmiiniriisiä kuohkeaksi keitettynä.


Kalakastiketta saa muuten ainakin etnokaupoista, ellei sitten myös hyvinvarustelluista ruokakaupoista.


Mies ei ole kovin tulisen ystävä, joten hänelle laitoin lisukkeeksi "fried rice'n". Periaatteessa tämä on keitettyä riisiä, joka paistetaan sipulin, paprikan ja herneitten kanssa (käytin todella epäortodoksisesti pakastettua herne-maissi-paprikasekoitusta, kun sitä sattui olemaan pakkasessa). Mukaan laitetaan vatkattu muna. Hyvin tavallinen ruoka tuolla ilmansuunnalla. Maustoin seoksen tuolla kastikkeella, että saatiin hiukan enemmän makua, mutta maku silti pysyi mietona.


Annoksen syöjä ei ole mitenkään tällaisen etnoruoan ystävä, mutta söi sen hämmästyttävän hyvällä halulla! Kokeilkaas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!