sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Sunnuntain aamiainen

Sunnuntain kiireettömiin aamuihin kuuluu yleensä aamiainen, jossa on tavanomaisen kahvin, teen ja paahtoleivän lisäksi jotakin ekstraa. Meillä se voi olla vaikka luumukaurapuuroa, täytetty munakas ja puolukka-banaanirahkaa. Viimeksimainittu on muuten todella herkullinen yhdistelmä, varsinkin jos käyttää S-ryhmän kaupoista saatavaa kermarahkaa ja tekee sen näistä aineista (on muuten erinomainen yhdistelmä tämä puolukka ja banaani myös):

2 prk kermarahkaa

1 prk vispikermaa vaahdotettuna

1 pss pakastepuolukoita survottuna

2 banaania survottuna

1 rkl vaniljasokeria

sokeria/steviaa etc. maun mukaan


Luumukaurapuurokin on hyvää. Laitan isot hiutaleet (en koskaan käytä mitään pikahiutaleita) ja luumut likoon edellisenä iltana. Suolaa lisään valmiiseen puuroon, muuten makeutta tuovat luumut.


Tänään oli myös herkkusienimuhennoksella täytettyä munakasta. Kolmesta munasta tulee hyvin ruokaisa herkku kahdelle.

Sienimuhennokseen tarvitaan kuullotettua sipulia ja herkkusieniä ohuina viipaleita, voita kuullottamiseen, kermaa, valkopippuria, kirveliä ja suolaa. Kuullottamisen jälkeen lisätään muut aineet (suolaa lukuunottamatta) ja seos saa kiehua hiljalleen paksuksi muhennokseksi. Lisää suola viimeiseksi, äläkä enää keitä sen jälkeen.








Munakkaan ohje löytyy vaikka Marttojen sivuilta.

5 kommenttia:

  1. Oletko kokeillut knehtilän tuoreita kaurahiutaleita. Prismasta ostin ja uakomatonta mikä ero kaikkiin muihin hiutaleisiin, en olisi uskonut. Tulee ihanan makuinen ja kuohkea puuro. Joskus tulee viikonloppuna keiteltyä pitkän kaavan mukaan. Arkena aloitan päivän mikropuurolla johon lisään auringonkukansiemeniä tms. Eeva E

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Tuo rahkaohje menikin heti kokeiluun. Puolukoita ei vaan ollut kaupassakaan. Mutta omassa pakastimessa oli vadelmia. Niitä laitoin ja banaania. Kohta maistan. Isäntä jo maistoi ja kehui "pehmeäksi".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihme, ellei puolukoita ollut pakastettunakaan, omani ostin kaupan pakastealtaasta.

      Poista
    2. Hyvää oli! Vadelma ja banaani sopivat hyvin yhteen. Kokeilen kyllä vielä puolukoitakin, kunhan niitä jostain saan hankittua.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!