Luulin tilanneeni Atrian verkokaupasta häränhäntiä ja naudanposkia, mutta olikin tilannut naudanposkien lisäksi osso bucco -lihaa, joka siis on naudan luista potkaa. Vaan ei hätää, samalla häränhäntäpadan reseptillä tästäkin tuli pitkään hauduttaen varsin maukasta ja mureaa lihaa. Lisukkeeksi oli keitettyjä puikulaperunoita ja salaattia.
Häränhäntäpata
3 rkl voita
6 suurta palaa häränhäntää
3 porkkanaa
2 sipulia
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
pala savukylkeä
2 laakerinlehteä
timjaminoksa
rosmariininoksa
2 tl savupaprikaa (chipotle)
2 dl punaviiniä
2 dl portviiniä
Pataan lisäksi:
1 litra kanalientä, 3 dl lihalientä ja 1/2 dl soijakastiketta (käytin itse herkkusienisoijaa)
N. 2 kg osso bucco -lihaa sai tilattuna kotiin Atrian verkkokaupasta. |
Aloita tarkistamalla, ettei lihassa ole luunsiruja. Ruskista palaset voissa molemmin puolin ja lado ne pataan. |
Lihat kyllä suorastaan hajosivat viiden tunnin kypsytyksen jälkeen! Ruoka syötiin keitettyjen puikulaperunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!