torstai 31. joulukuuta 2020

Pientä lomaa täältä - mutta se on nyt ohi

Olen pahoillani, että olen pitänyt pientä lomaa täältäkin. Harmittavat myös nuo Bloggerin ongelmat, joista mainitsin edellisissä postauksissa.

Halusin vaan olla lomalla tämän alkuviikon. Katsella netistä dokumentteja, joista pidän ja käydä ehkä lounaalla jossakin, tai ehkä tilata Woltin kautta ruokaa kotiin.

Tätini, eli äidin nuorempi sisar kuoli eilen aivoverenvuotoon. Äitini soitti. Mitä siihen voisi sanoa. Aloitin postauksen aiemmin, joten tämä viivästytti sitä vielä eilisestäkin.

*****

Joulun herkkujen jälkeen esimerkiksi intialainen ruoka on ollut hyvää. Turussa on on parikin oikein hyvää intialaista ravintolaa, kuten Masala ja Delhi Darbar. Molemmista taitaa saada päivän lounaan kolme annosta kolmena pikkuannoksena, ja sitä tietty on hyvä käyttää hyväksi, niin saa hiukan eri makuja maisteltavakseen. Alla kuvassa Delhi Darbarin Palak Paneeria, Beef Massalaa ja riisiä sekä raitaa (annoksen kolmannen ja suurimman satsin Goan kanaa hirsaisi mies, jolle eivät nämä piirun verran tulisemmat kelpaa. Annoksen mukana tuli myös lämmintä naan-leipää.


Jos nyt Turun ruokapaikoista puhutaan, niin Kaskis on tietty omaa luokkaansa. Toinen hyvä on Nomad, josta taisin joskus kirjoitellakin. Viimeksimainittun kokki on senegalilainen, mutta opiskellut Milanossa, joten ruoka on aika italialaista afrikkalaisella twistillä.

Lounaspaikoista taas mieluisin minulle on Wäinö Aaltosen museon kahvila, jossa saa todella A.sta alkaen itse valmistettua ruokaa ja lounasta aina klo viiteen saakka iltapäivällä. Se on etu, sillä teen töitä GMT-ajassa, joten käytännössä syön aamiaista silloin kun suomalaiset syövät lounaansa.

Café Wäinön järvikalapullia viime viikolla. Lisukkeena oli tillikastike ja juuresmuusi.

Niin se on sitten joulukin ohi, ja vuosi vaihtuu. Meillä ei syödä vuoden vaihtuessa perinteistä nakki-perunasalaattikomboa, vaan tarjolla on juustotarjotin ja tuoretta patonkia, ehkä myös vihersalaattia.

*****
Näin pitkällä lomalla on tullut tuhlattua nettiostoksiin, eli toisinsanoen hajuvesiin, pääasiassa. Satuin törmämään tähän keskusteluketjuun, josta tulikin inspistä roppakaupalla. Joululahjaksikin sain yhden, joten siitä ja ostoksista lisää myöhemmin.


Oikein hyvää uudenvuodenaattoiltaa!

1 kommentti:

  1. Osanottomme tätisi poismenon johdosta. Kiitos Turun ravintolavinkeistä. Pidän mielessä.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!