keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Lomalla

Sanotaan, että ensimmäinen lomaviikko menee yleensä töiden unohtamiseen, ja niin täälläkin. Siitä huolimatta, että kaikenlaista puuhaa on riittänyt.

Kävin eilen katsastamassa autoni. Sitä olen lykännyt jo ihan tarpeeksi ja ensimmäisen munauksen tein hajamielisyyksissäni, kun aamulla varasin aikaa. Minulla on hyvin yksinkertainen rekkari autossani, numerotkin peräkanaa, mutta sain sen silti sössittyä. Kun menin katsastukseen, oli kyllä hiukan mielessä, että se taisi tulla väärin syötettyä varauslomakkeeseen. Mainitsin heti asiasta katsastuskonttorille tultuani, ja olihan siellä vastassa muutama hekotteleva äijä, koska antamani rekkari oli jonkin jo käytöstä poistetun iankaikkisen vanhan japsiritsan rekisterinumero. No, homma tuli korjattua.

Oli varsin hauska katsastusreissu. Yleensä siitä selviää noin parissakymmenessä minuutissa, mutt aniin puheliaita ja (joutilaita) tämä neljän hengen äijäkaarti siellä oli, että juutuin sinne lörpötteöemään puoleksitoista tunniksi. No eipä mitään, auto oli kunnossa, kuten arvelinkin, vaikka se joskus kuukausitolkulla pihassa ulkomailla ollessani seisookin.

*****

Tänään kävin TYKSissä verikokeilla ja jälleen kerran nenälääkärillä. Syövästä ei tämä PET-kuvauksissa havaittu nenänielun alueen tulehdus johdu, eikä sille tunnu löytyvän mitään selitystä. Lääkkeitä on kokeiltu jos jonkinlaista, ja tukkoisuus & räkäisyys vaan vaivaa. Nyt menee kokeiluun kolmen kuukauden protonipumppusalpaajakuuri. Luitte ihan oikein. Joskus nenäongelmat voivat johtu amahan liikahappoisuudesta.

Illalliseksi on valmistumassa Fish Pie. Ostin siihen kuhaa, kylmäsavulohta ja jokiravunpyrstöjä. Valkokastikkeen tein kermasta ja voista ja siihen tuli höyrytettyä porkkanaa paloina, herneitä ja vihreän pavun pätkiä, kaikki esikypsennettynä. Niin ja runsaasti tuoretta tilliä. Se menee kohta uuniin. Ohje löytyy blogin resepteistä oikeassa kolumnissa olevan linkin takaa.On se niin hyvää!

2 kommenttia:

 1. Mukavaa jatkoa lomalle! Varmaan helpotus kuulla tuo PET-tulkinta, voi sitten lomailla rauhallisin mielin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jo aiemmin (jos olet seurannut vähiä postauksiani aiheesta) taisin todeta, että jos Irkuissa rseptivapaasti saatavat pseudoefedriinivalmisteet auttoivat asiaan, niin tuskin on kyse syövästä. Onneksi se nyt tuli kuitenkin perusteellisesti tutkittua lukuisilla erikoislääkärin tutkimuksilla.

   Raportoin sitte, jos tuo protonipumppusalpaaja auttoi, muillakin kun saattaa olla samaa vaivaa, joka on ratkaistavissa helposti.

   Mukavaa joulun odotusta!

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!