lauantai 23. tammikuuta 2021

Kyllä voi olla hankalaa! (+arkiruokavinkki)

Ei voi muuta sanoa. Pankkini Irlannissa ilmoitti parantavansa tietoturvaansa ja lanseeraavansa kännykkävarmistuksen tilille kirjautumiselle. Tämä onkin ihan aiheellista, sillä maksut ovat tähän saakka hoituneet nettipankista vain muutaman randomin salasanan ja -koodin välityksellä. Nämä salasanat ja -koodit ovat aina samat, ei siellä ole mitään tunnuslukulistoja tai -laitteita kuin Suomessa tai Sveitsissä. Näitä tunnuslukuja vaaditaan kirjautumiseen vaihtelevasti, eli joka kirjautumiskerralla ne eivät ole samat.

Lisäturvaa on tähän mennessä tuonut se, että jokainen maksun saaja lisätään tilille erikseen ja se vaatii kännykkään tulevan PIN-koodivahvistuksen. Maksuja ei voi tehdä, ellei saaja ole vahvistettu tällä tavoin.

Ongelma on nyt vaan siinä, ettei irlantilainen SIM-korttini tietenkään toimi Suomessa. Menin siis ja siirsin ennen muutosta kaikki Irkkutilin varani suomalaiselle tilille pystyäkseni maksamaan asuntoni vuokran Dublinissa. Sekin on jo pitkästi toista tonnia kuukaudessa... Hurja hinta tavaroitten säilytyksestä. En ollut laittanut tilille "standing orderia", eli automaattiveloitusta, jota en nyt edes olisi voinut laittaa ilman kännykkävarmistusta.

Laitoin samalla viestin ko. pankkiin kysyen, että voivatko he vaihtaa puhelinnumeroni suomalaiseen numeroon, ja selitin olevani jumissa Suomessa koronan takia. Ystävällinen vastaus tuli heti - tottahan toki he voivat sen vaihtaa, mutta asian varmistamiseksi he lähettävät kirjeenä PIN-koodin rekisteröityyn Dublinin-osoitteeseeni, ja sillä PIN-koodilla minun tulisi vahvistaa muutos. Ennen vahvistusta tili on lukittu.

Häh???! Juuri olin selittänyt tilanteen, etten ole siellä paikan päällä, enkä siis myöskään vastaanottamassa mitään kirjeitä! Voisihan sen tietty vuokraemäntäni minulle lähettää, mutta ainakin FB:n Irlanninsuomalaisten palstan mukaan posti näiden maiden välillä kulkee äärettömän hitaasti, joten voi olla jopa todennäköistä, että olen jo siellä takaisin, kun kirje saapuisi Suomeen. Ellei sitten tämä meidän paikallinen Postimme sitä kirjettä hukkaa, tätäkin on tapahtunut viimeaikoina, eli teoreettinen todennäköisyys on olemassa. En siis uskaltanut tehdä mitään muutosta.

Todella hienoa. Pankkikorttini sentään toimii, ja suomalaisella tilillä on rahaa ainakin puolen vuoden vuokriin ja vähän muuhunkin, mutta silti - hankalaa tämäkin!

Toisen Suomitilini tunnuslukulaitekin jäi Irlannin asuntooni... Enpä koskaan uskonut tämän pandemian tekevän asioita näin hankalaksi.

*****

Viikon ruokavinkki: Pyttipannu eli spydäri. Milloin teit viimeksi? Siihenhän voi piilottaa vaikka mitä ruoantähteitä.


Tätä syötiin meillä viime viikolla, koska viikonlopusta oli jäänyt keitettyä perunaa ja höyrytettyä porkkanaa ja kukkakaalta. Lisäsin siihen pari isoa pilkottua herkkusientä ja savukylkeä, ja kasvikset paistoin voissa ennen kuutioidun savukyljen lisäämistä. 

Kaikki maustettiin timjamilla, suolalla ja valkopippurilla ja koko komeuden päälle paistettiin kananmunaa. Kuvassa yksi annos, ja mies kehui sitä kovin. Näinkin arkisista aineista kuin tähteistä saa aikaan herkun.

Mukavaa viikonvaihdetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!