sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Niitänäitä ja mukavaa sunnuntaita!

Lunta on riittänyt viikolla täällä Turussakin ihan riesaksi asti. Asiasta ovat varmaan eniten olleet ilahtuneet Hyderabadissa olevat assarini Karthik ja Cassandra. he kun eivät koskaan ole kokeneet lunta. Laitan aina kuvia heille.

Maanantain ja tiistain olin ihan kotosalla, mutta jossakin vaiheessa viikkoa piti mennä ruokakauppaan (mieskin sen olisi todellakin voinut tehdä, mutta jotkut asioinnit haluan tehdä itse). Eli keskiviikkona sompailin rinteen alas parkkipaikalle (tämä talo on pienen kukkulan päällä oleva rinnetalo) ja totesin, että auton päällä on ainakin 30 senttiä lunta, joka on jäätynyt kiinni ikkunoihin. Great.

Tässä vaiheessa voisin kyllä hyppiä tasakäpälää ja kiroilla suureen ääneen. Tien toisella puolella olevassa talossa on pieniä lapsia, joten pidin kyllä suuni supussa, mutta kihisin kiukusta. Enkä vähiten siksi, että jääskrapa hajosi jo homman alkuvaiheessa ihan päreiksi. Toista ei löytynyt.

Soitin miehelle, että toisi toisen skrapan, ja istuin autoon soittamaan eräällä ystävälleni. Eihän auton tyhjäkäynti ole kovinkaan järkevää, mutta mitä muutakaan siinä tilanteessa tekisi.

Otti lopulta miltei kaksi tuntia saada auto siihen kuntoon, että sillä saattoi ajaa läheisiin S-Marketiin. Joo, ja meillä on kyllä kaksi autotallia, mutta niissä säilötään herra insinöörin antiikkiautojutskia. Kummankaan käytössä oleva auto ei mahdu sinne.

Irlannissa olen oppinut kammoamaan sitä koleutta asunnoissa. En voi sietää! En muista, että se olisi ollut aiemmin ongelma Suomessa, mutta silti täälläkin palelen jatkuvasti. Nyt minulla on onneksi pieni lämmitin täällä keittiössä, jossa etätöitä teen.

Miten teillä lämmön ja sen siedon kanssa?

1 kommentti:

  1. Aika mielenkiintoista oli ajella pikkuisella autolla kotoa Merimaskuun ja takaisin sinä tiistaina jolloin lunta satoi ennätysmäärä. Jos olisi ollut vähänkään enemmän lunta niin pikkuteillä ei olisi päässyt eteenpäin henkilöautolla ollenkaan, maasturi olisi pitänyt olla. Aika voittajaolo oli kun pääsin ehjänä kotiin, se oli kuitenkin mun suurinpiirtein eka kunnon talviajoni koskaan. T. Eeva e

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!