lauantai 10. huhtikuuta 2021

Viikonlopun ruokavinkki: Kampasimpukoita ja vihreää parsaa voi-sinappikastikkeessa tarjottuna kesäkurpitsa-rakuunasouffléen kanssa

Ohhoh, olipas tämä otsikkohirviö! Mutta ei pelkoa, tämä on äärettömän yksinkertainen valmistaa. Maku on ihan ravintolatasoa! Yllätyin itsekin.


Resepti kahdelle

Tee ensin soufflée:

n. 300 g kesäkurpitsa - pilko kuorineen ja laita n. 175 C uuniin pienellä oliiviöljytilkalla pirskoteltuna. Paista välillä sekoitellen, kunnes palat alkavat olla pehmeitä.

Riko kulhoon kolme kananmunaa, lisää 2 rkl ranskankermaa, mausta suolalla, valkopippurilla ja rakuunalla (tuore tai kuivattu).

Lisää seokseen kesäkurpitsapalat ja ajele seos sileäksi. Kaada voideltuihin vuokiin (tai vuokaan) ja kypsennä 200 C vesihauteessa kunnes kypsää ja kiinteää.

HUOM: Tätä riittää enemmän kuin kahdelle, mutta souffléen ohje on siksi iso, että saat käytettyä kokonaisen pienen kesäkurpitsan ja et joudu puolittelemaan munia!

Paahda n. 1/2 dl mantelilastuja kuivalla pannulla. Varo polttamista. Ota seos pannulta jäähtymään.

Kampasimpukat ja parsa:

8 kampasimpukkaa (tuoretiskiltä tai pakasteesta)

nippu vihreää parsaa

75 g voita

2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

vajaa 1 rkl Dijon-sinappia

1 tl hunajaa

suolaa


Sulata voi ja sekoita muut aineet siihen. Trimmaa parsat napsauttamalla puumainen osa pois. Paloittele parsat noin 3-5 cm paloiksi. Lisää ne voiseokseen ja anna poreilla jonkin aikaa.

Lisää kampasimpukat kun parsat alkavat olla halutun kypsiä. Sekoittele koko ajan, että liemen maku imeytyisi simpukoihin.

Tarjoa lämmitetyiltä lautasilta:


Seuraksi sopii esimerkiksi uusiseelantilainen Sauvignon Blanc. Vicarage Lane on osin suomalaisomistuksessa oleva viinitila.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!