lauantai 3. huhtikuuta 2021

Marinoidut oliivit

Yritän tässä mielessäni tehdä kauppalistaa huomiselle brunssille. Mielessäni siintävät mm. pienet ja keltaiset bébé-leivokset, mutta tämä on samanlaista metsästystä, kuin mielessäni kauniit vaatteet. Eli muutamia visioimiani juttuja, kuten niitä pieniä keltaisia leivoksia ei saa mistään. Laitoin kuitenkin huomiseksi marinoituja oliiveja. Minä en ole kovin pitkään edes pitänyt oliiveista. Jotenkin vasta aikuisiässä olen oppinut niitä syömään, mutta vasta Air Balticin snäckeinä myytyjen vihreiden oliivien kautta olen tunnistanut niiden erinomaisen maun. Ei ihme, että ne usein ovat lennoilla loppu, ja jos eivät ole, ostan yleensä tuliaisiksi varaston tyhjäksi. Yksi hauska muisto oliiveista liittyy erääseen Etelä-Afrikan matkaan. Kyseessä oli varmaankin loma, koska brittimieheni oli mukana. Kurvasimme vuokra-autollamme viini & oliivitila Morgensternille. Hyppäsin ulos autosta ja hoksasin kartanon oven vieressä olevat oliivipuut, joissa oli mustia oliiveja. Nappasin yhden suuhuni - ennenkuin Peter ehti varoittaa. Olisi ollut aiheellinen varoitus, koska maku oli aika kamala, ja jäi suuhun loppupäiväksi. Eli viinitastingit, puhumattakaan muusta ja syömisistä olivat todella pilatut sille päivälle. Jotakin siitäkin oppii. Nykyään marinoin oliivit, ja olen tajunnut, että läpeensä mustat sellaiset ovat värjättyjä.
Ostin näitä ja marinoin ne seuravanlaisessa liemessä: - 1 rkl limemehua - 1 rkl pizzamaustetta (Meira) - 1 rkl kuivattua shalottisipulia (tämän olen tuonut Saksasta, en tiedä, löytyykö vastaavaa Suomesta, mutta ellei, laittaisin yhden tuoree hienonnettuna) - 1 valkosipuninkynsi (ehkä) - 2 rkl tuorepuristettua oliiviöjyä Sekoita aineet ja anna marinoitua seuraavaan päivään jääkaapissa kelmutettuna.

1 kommentti:

  1. Tämä Blogger on taas ihan Persiasta!!!! Asettelu jne. on ihan sanonko mistä - nytkin oli hankalaa saada postaus edes johonkin kuosiin. Välillä se on toiminutkin kuten ennen, välillä näköjään taas ei!

    Mukavaa Pääsiäistä kuitenkin!!!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!