torstai 4. heinäkuuta 2024

Akari

Akari on itävaltalainen kosmetiikkabrändi, jonka japanilainen nimi tarkoittaa valoa. Firma perustettiin vuonna 1993. Kaikki alkoi käsintehtyjen korvakynttilöiden, kosmetiikan ja luonnon eteeristen öljyjen tuotannosta ja kaupasta. Eteeriset öljyt hankittiin Intiasta yksityisten kontaktien kautta. Tarkoitus oli tuotteitten kautta tuoda asiakkaat lähemmäksi luontoa.

Nykyiset Akarin omistajat ovat laajentaneet tuotevalikoimaa ja mutta noudattavat edelleen firman alkuperäistä ideologiaa. Heidän sanotaan tietävän ainesosien alkuperän ja vaikutukset, ja ainesosien laatu tarkastetaan henkilökohtaisesti paikan päällä. Kosmetiikalla on NCS-sinetti (Natural Cosmetics-Standard).

Kosmetiikan raaka-aineet hankitaan Intiasta, Itävallasta ja Euroopasta. Tuotteet eivät sisällä parabeeneja, mineraaliöljyjä, kemiallisia säilöntäaineita, kolmiarvoisia alkoholeja* (kuten glyseriini ja hyaluronihappo), NMF-tekijöitä (Natural Moisturizing Factor). Kosmetiikalle ei tietenkään. tehdä eläinkokeita, ja tarpeettomia tai ympäristölle haitallisia ulkopakkauksia ei tuotteissa ole.

Akari on kehittänyt omille tuotteilleen ihotestin, ja minä tilasin postimaksun hinnalla tämän testipaketin. Paketissa on neljä voidetta:

A. Ruusuvoide

B. Myrttivoide.

C. Gold Cream (Kultavoide)

D. Silber Cream (Hopeavoide)

Heillä on oma prosessinsa ihovoiteiden testaamiseen: Ota esimerkiksi pieni määrä Ruusuvoidetta ja levitä sitä oikealle kämmenselälle. Ota pieni määrä Myrttivoidetta ja levitä se oikean käden kyynärvarteen. Levitä vastaavasti pieni määrä Kultavoidetta vasemmalle kämmenselälle ja vastaavasti Hopeavoidetta vasempaan kyynärvarteen.

Hiero tämän jälkeen eri sormilla hiukan noita kohtia ja odota, mitä tapahtuu. Kaikki voiteet eivät imeydy samalla tavalla. Iho valitsee ja parhaiten imeytynyt on sinun tuotesarjasi.

Nyt voit ruveta käyttämään sitä sarjaa ja sen tuotteita alkaen puhdistusaineesta ja jatkaen kasvovedellä, seerumilla, fluidilla ja voiteella.

Ruususarja:

Tämä sarja sopii tasapainoaan etsivälle iholle, joka reagoi voimakkaasti, tai ei reagoi ollenkaan. Voide rauhoittaa esim. hilseilyä ja epäpuhtauksia. Ruususarjaan käytetään mm. mehiläisvahaa, sheavoita, kaakaovoita, oliivi-, manteli- ja makadamiaöljyjä, lanoliinia, aaloemehua,oliivinlehtiuutetta ja kasviperäistä E-vitamiinia ja ruusun ja attar-ruusun eteerisiä öljyjä.

Myrttisarja:

Myrttisarja auttaa stimuloimaan ihon aineenvaihduntaa. Sarjan tuotteissa käytetään mm. mehiläisvahaa, kaakaovoita, sheavoita, rypäleensiemen- ja makadamiaöljyä, aaloemehua, lanoliinia, oliivinlehtiuutetta, kasvisperäistä E-vitamiinia ja eteeriset öljyt tulevat laventelista, salviasta, myrttipihkasta ja timjamista.

Kultasarja:

Kultasarja antaa iholle eloisaa hehkua. Tuotteisiin käytetään eteerisiä öljyjä esim.  tuoksusampakja neroli, myskinsiemeniä (ambrette) sekä arnika-, mäkikuisma-, rosmariini- ja appelsiinkinkukkauutteita.

Tuotteet sisältävät myös mm. mehiläisvahaa, kaakaovoita, sheavoita, kasviperäistä E-vitamiinia, rypäleensiemen- ja makadamiaöljyä, aaloemehua, lanoliinia, oliivinlehtiuutetta sekä jojoba-, manteli-, oliivi- ja tyrniöljyjä.

Hopeasarja:

Hopeasarja auttaa ihoa löytämään sopivan kosteustasapainon. Tuotteissa käytetään mm. mehiläisvahaa, kaakaovoita, sheavoita, rypäleensiemen- ja makadamiaöljyä, aaloemehua, lanoliinia, oliivinlehtiuutetta, kasvisperäistä E-vitamiinia, jasmiini-, puuvillankukka-, seljanmarjankukka-, siankärsämö- ja Alchemilla alpinaeuutetta. Viimeksimainittu taitaa olla suomesi tunturipoimulehti. Eteerisinä öljyinä toimivat juhi attar, jasmiini, talvikki, ja monet muut.

Summa summarum:

Sinänsä mielenkiintoinen, "hipahtava" brändi. Tuoksuvia tuotteita, joista minä pidän, mutta joista joku voi saada migreenin, tosin eteeriset tuoksut häipyvät iholta nopeasti. Nämä kaikki voiteet ovat paksun salvamaisia, mutta tosiaan imeytyvät eri lailla, vaikka koostumus tuntuu samalta. Minulla parhaiten imeytyi tuo hopeavoide, eli voiko siitä päätellä, että ihoni kaiåaa nimenomaan kosteutta?

Voiteet tuntuvat jopa tiivistetyiltä ja hyvin pienellä määrällä pärjää.

Mielenkiintoista, että nämä eivät käytä kosmetiikassa yleisesti käytettyjä kosteutusaineita, vaan luotetaan luonnollisiin rasvoihin ja eteerisiin öljyihin sekä kasviuutteisiin.

Kiinnostuitko sinä näistä?

alkoholi, joka sisältää kolme OH-ryhmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!