Turkuun sitten viimein saavuin viime yönä, Saksassa juna oli vain hiukan myöhässä (n. 15 min) ja sain vielä hinattua mukana tavarani (2 x 23 kg ruumalaukut, 8 kg repun ja ison käsilaukun). Selkää särkee moisen ponnistuksen takia.
Mutta ei se mitään, ketuttaa vaan tämä Suomen talvi, tosin täällä ei ole (ainakaan vielä) paljoa lunta.
Tänään oli kokkauspäivä. Mies on erittäin hyvä ruoanlaittaja, mutta kuten meillä kaikilla, repertuaari kummasti suppenee vuosien varrella, joten ajattelin, että näin ex-keittokirjailijana voisin olla konsulttina näinkin yksinkertaisen kuin makaronilaatikon valmistuksen kanssa. Uudet ruokavinkithän ovat aina kaikille tervetulleita.
Ja hyvää tuli, palttiarallaa seuraavalla reseptillä, johon EI keitetä makaroneja etukäteen.
Helppo makaronilooda kahdelle
200 g jauhelihaa (tai jotakin vegevastaavaa, kuten nyhtökauraa)
n. 2 dl makaronia
3 dl maitoa
1 muna
1/3 pakettia Koskenlaskijajuustoa kuutioina
(sipulisilppua - me emme käyttäneet tätä koska joku ei pidä sipulista)
rasvaa vuoan voitelemiseen tarttumisen ehkäisemiseksi
Mausteita maun mukaan, kuten valko- tai mustapippuria, basilikaa, paprikaa...
Kuullota sipulisilppu ja ruskista jauheliha. Sekoita maito ja muna ja mausta seos.
Sekoita voidellussa uunivuoassa kaikki ainekset ja paista 200°C uunissa noin tunti. Sekoittele välillä, sillä raa'at makaronit helposti painuvat vuoan pohjalle. Lisää maitoa tarvittaessa.
Tomaatticoulisin saattelemana tarjoiltu looda oli muuten herkullista!
Btw... Teen itse usein "makaronilaatikon" korvaten makaronit kuutioidulla kesäkurpitsalle. Eräs ystäväni, pienten lasten äiti, valitti joskus, että muksut eivät halua syödä mitään, missä on yhtään mitään vihreää, ja söisivät pelkkää makaronia.
Laitoin koko porukalle kerran "makaroniloodaa", jossa ei siis ollut makaronia, mikä oli korvattu kuoritulla kesäkurpitsalle. Se syötiin hyvällä halulla, eikä valituksia tullut perheen junioreiltakaan! Kukaan ei hoksannut laatikossa olevaa jujua... 😆.
Voihan tähän upottaa helposti muitakin kasviksia, mukaanluettuna paprika ja tomaatti.
Ainoa juttu, mitä tätä laatikkoa tehtäessä on huomioitava, on se, että kesäkurpitsa itsessään on vetistä, joten munamaitoon pitää lisätä n. 1-2 munaa per 1 dl maitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!