lauantai 7. toukokuuta 2011

Lauantai ja aurinkoinen viikonloppu

Sää alkaa näyttää kesäisemmältä, ja onhan se jo aikakin. Olin illalla syönyt pussillisen durian- ja jackfruitlastuja, joissa kaiketi oli hiilihydraatteja sen verran, että aamulla oli kiljuva nälkä. Durianista sen verran, että se on iso ja rumannäköinen hedelmä, joka haisee pahemmalta kuin siivoamaton puuvessanalunen helteellä, mutta maku on herkullinen. Nämä lastut eivät tuoksahtaneet, mutta valitettavasti suussa maistui lievä tallinmaku jälkeenpäin.

Durianin voimakkaasta hajusta kertoo sekin, että kaukoidässä näkee usein hotellien ulko-ovissa kyltin, jossa kielletään ko. hedelmän tuonti tiloihin. Muistan myös kerran, kun olin Sri Lankalla, ja lähdin ruotsalaisen ystäväni ja erään siellä asuvan ruotsalais-sikäläisen pariskunnan kanssa Kandyyn, ja takaisintulomatkalla noteerasin ääneen, että tienvarsitorilla myytin durianeja. Ei olisi pitänyt tehdä sitä, sillä ruotsalainen ystäväni ei ollut ikinä sellaista maistanut, ja vaati kuskia pysähtymään ostaakseen yhden. Lienee tarpeetonta sanoa, että siinä helteessä loppumatka oli tukala sen löyhkän takia. Lopujen lopuksi löyhkän lähde oli umpioitu moneen muovikassiin ja laitettu kameralaukkuun, joka roikkui ikkunasta ulkona ja auton ikkuna oli kiinni. Ja silti se HAISI! Ruotsalainen ystäväni kertoi jälkeenpäin, että hän oli niin iloinen ostoksestaan, että jos olisimme vaatineet häntä heittämään hedelmän pois, olisi hän itsekin jättäytynyt kyydistä.

Mutta asiaan, eli tähän päivään. Olin ostanut lämminsavupekonia lihaliikkeestä ja laitoin kunnon low carb -aamiaisen, eli pekonia ja munakokkelia.


Oli oikein herkullista, haenpa sieltä pekonini toistekin, maussa oli todella iso ero noihin markettien vakuumipakattuihin verrattuna. Seurana tälle pannulliselle oli tietty kuppi hyvää Earl Greytä.



Tästä tuleekin mieleeni, että vaikka muuten välttelen makeaa, käytän kuitenkin teessä ja kaakaossa makeutuksena steviaa, joka on aito luonnontuote. Valitettavasti sitä ei EU:ssa saa myydä elintarvikkeena (josta syystä sitä markkinoidaan ihonhoitoon  - en ole kokeillut), mutta sitäkin tilaan iHerbistä. Menee täysin sokerin asemesta, mutta annostelu täytyy tehdä ennemminkin lusikan varsipäällä kuin teelusikalla, niin makeaa se on. Sanotaan se myös vaikuttavan suotuisasti verensokeritasapainoon, joten sitä suuremmalla syyllä suosin sitä, vaikkei toistaiseksi verensokeriarvoissani mitään häikkää ole ollutkaan. Kuitenkin diabetes on sukurasite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!