perjantai 23. syyskuuta 2011

Ovatko "luomumeikit" todella luomuja?

En ole mikaan todella herkkaihoinen, mutta ostinpa taannoin Strawberrynetista poskipunan, siis "maahohtojauheen". Sarjaa mainostetaan herkan ihon kosmetiikkana. Dr. Hauschka on merkki.

Muuten hyva, mutta se haju! Minulla ei ole mikaan hyva hajuaisti, mutta tama parfyyminen tuoksu oli jo minullekin ihan liikaa. Olkoonkin se vaikkapa eteerisista oljyista, kuten ilmeisimmin tassa tapauksessa. Limonene, citronella, linalool, geranium ja kumariini, sanotaan tuoteselosteessa. Linalooli on todella usean allergian aiheuttaja. Geranium, eli pelargoni peittaa alleen todella hyvin muut tuoksut.

Miksi ihmeessa tallaista sallitaan? Jos mina valitan liiasta tuoksusta, niin jo se on iso juttu.

Taman kanssa ei oikeasti voi kayttaa mitaan parfyymia. Pelargonille en tosin haluaisi tuoksua, se on aika vastenmielisen tunkkainen haju. Kumariini, eli kanelin tuoksu on toinen voimakas, jonka tunnistan.

Niin, "luomumeikkeja", mutta mielestani asiakasta johdetaan harhaan (siis sikali, etta hmiset kuvittelevat ne hajusteettomiksi ja allergeenittomiksi). Joskus se luomu saattaa aiheuttaa pahojakin allergisia reaktiota. En yhtaan epaile, etteiko astmaatikko saa tasta pahaa hengenahdistusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!