lauantai 3. syyskuuta 2011

Shiratakipastasta, joka ei oikeastaan ole pastaa


Tassa pussillinen fettuccini- ja angel hair -shiratakia.

Shiratakinuudelit, tai -pasta on glumannaania suurimmaksi osaksi sisaltava kaytannossa kaloriton elintarvike, jota myydaan monessa eri muodossa. Se myydaan pakattuna nesteeseen (kuten kuvassa) tai kuivattuna. Glukomannaani on liukoinen kuitu, jota suositellaan esim. diabeetikoille. Jopa veteen pakattuina nuudeleilla on pitka sailyvyysaika, noin vuoden verran, joten ne ovatkin hyva hatavara keittion kaapissa. Joissain maissa myydaan myos tofusta tehtyja shiratakinuudeleita, joiden sailyvyysaika on lyhyempi.

Mina huuhtelen ne ennen kayttoa. Koska ne ovat itsessaan mauttomia (jotkut iHerbissa arvostelivat niiden makua kuminauhamaiseksi, mutta maistuuko se oikea pasta sitten paljon sen kummemmalta?), tulee kiinnittaa huomiota niiden valmistamiseen. Ne imevat kyllla makua mausteista hyvin.

Jos shiratakeista haluaa pastamaisempia tai riisimaisempia, kannattaa niita paahtaa kuivalla teflonpannulla kunnes ne saavat halutun konsistenssin.

Minun neuvoni niiden valmistukseen on tehda ensin kastike, ja lisata siihen sekaan huuhdellut ja valutetut nuudelit. Kastikkeen tulee olla suhteellisen paksua. Jos niista haluaa tehda wokkia, kannattaa ne ensin paahtaa pannulla kuivenmmiksi ja enemman tavallisia nuudeleita rakenteeltaan muistuttaviksi. Mausteita saa kayttaa reilusti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!