torstai 15. elokuuta 2013

Kasvisvuokaa

Nyt kannattaa käyttää kasviksia kaikissa muodoissaan. Taas kerran tapani mukaan laitoin niitä uuniin, se kun on niin helppoa. Tämä ruoka pitää tehdä laakeaan vuokaan, muuten se ei kunnolla onnistu. Pääruoaksi tästä on kahdelle, lisukkeena neljälle.




Kasvisvuoka

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 keskikokoinen munakoiso
3 (-4) pihvitomaattia (luumutomaatitkin käyvät)
merisuolaa
(palanen juustoa, mikä tahansa käy vuohenjuustosta sinihomejuustoon)
(tuoreita, silputtuja yrttejä)

Juusto ei ole välttämätön. Tänään tosin pilkoin mukaan pienen emmentalkantin, joka uhkasi kuivua jääkaappiin.

Laita uuni n. 180-asteeseen. Siivuta ohueksi kesäkurpitsa ja munakoiso ja ripottele siivuille hiukan suolaa. Tämä käy helpoiten kun siivutat pienen osan kerrallaan ja levität ne lautaselle ja suolaan (vain toiselta puolelta; kokoa viipaleet kasaksi ja laita kasa hiukan lappeelleen vuokaan. Kaikista paras jos saat kurpitsan- ja munakoison siivut laitettua vuorotellen.

Siivuta myös tomaatit ja viipaleet limittäin muiden kanssa.


Ennen uunia.

Jos käytät juustoa, tunge tässä vaiheessa juustonviipaleita kasvisten väleihin.

Paista uunin keskiosassa n. puolitoista tuntia tai kunnes kasvikset ovat halutun kypsiä. Jos haluat, voit ennen tarjoilua silputa päälle tuoreita yrttejä. Tämänpäiväisen version koristi ja maustoi ruohosipuli.


Hyvän ei tarvitse olla monimutkaista ja se saa ihan paistuillla uunissa omia aikojaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!