keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Karnevaalihumua

Tämä karnevaali on siis Baselissa viikkoa myöhemmin kuin maailman katoliset karnevaalit. Karnevaali alkaa maanantaina klo 4 aamuyöstä. Sillloin kaupungin valot sammutetaan ja kulkueiden lyhdyt sytytetään. Humua, pikkolohuiluja, rumpuja, konfettia, kulkueita ja karkkia + kukkia riittää seuraavaan torstaiaamuyöhön. Onneksi tätä kestää vain kolme vuorokautta (72 tuntia).































Tulin kävellen töistä tänään, sillä keskustassa eivät tietenkään karnevaalin aikana ratikat kulje. Näytti tältä...


Mokkanahkaiset kengät ovat saaneet myös osansa konfetista... Yritän putsata huomenna.


Ja tottakai oli myös kaikenlaista muuta karnevaalirekvisiittaa, kuten nämä leivonnaiset!


Konfettia on täällä asunnossani myös aikalailla. Eräs ystävättäreni sanoi, että sitä tulee takuulla löytymään täältä myös ensi vuoden puolella! Onneksi karnevaali on vain kerran vuodessa.

2 kommenttia:

  1. Ensimmäistä kertaa kuulin nyt Baselin karnevaaleista, niistä ei puhuta samalla lailla kuin katolisista ja ortodoksisista juhlista.

    Noista söpöistä leivonnaisista tuli mieleen, että ovatko sveitsiläiset yhtä innostuneita leivos- ja kahvilakulttuurista kuin itävaltalaiset? Vai onko kiinnostus keskittynyt enemmän suklaaseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin konditorioiden tiheyttä ajatellen sveitsiläiset kuluttavat paljon makeaa! Tässäkin on noin sadan metrin säteellä ainakin neljä leipomoliikettä, joissa on aina ryysistä aamuvarhaisesta saakka.

      Muutenkin makea kelpaa, sillä esimerkiksi maustetut jogurtit ovat paljon makeampia kuin esimerkiksi Suomessa.

      Sitä minä vaan ihmettelen, ettei Baselin karnevaaleista ole juurikaan ainakaan Suomessa mitään tietoa, koska juhla tosiaan on yksi Euroopan suurimmista.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!