lauantai 11. maaliskuuta 2017

Paastonaika ja sen soppa

Paastonaikahan alkaa karnevaalien jälkeen ja kestää pääsiäiseen. Tässä yksi kevennetty soppaohje, joka tosin on ollut täällä ennenkin eri versioina. Maukasta ja helppoa! Eikä maksakaan paljoa.

Kuullota runsaasti sipulia oliiviöljyssä tai voissa.

Lisää siihen kasviksia makusi mukaan. Tässä olen käyttänyt pakastekasviksia, sillä talvella, kun niitä ei saa paikallisesti tuoreena, pidän niitä parempana vaihtoehtona kuin puoliraakana poimitut tuontituotannot.

Sitten vettä tai kasvislientä sopivasti. Käytän itse iHerbistä ostettuja Rapunzelin luomuliemikuutioita. KLIKS!
Keitä kasvikset sopivan pehmeiksi. Ellet soseuta niitä, nehän voivat jäädä "al dente". Tai voivathan ne jäädä silleen ennen soseutustakin, sopasta vaan ei tule kovin samettimaisen sileätä. Näin kävi omalle keitolleni tänään, mutta ei haittaa, maku on pääasia.

Sitten hiukan kermaa ja sauvasekoittimella soseeksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!