sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Hassut terveyssukat

Olin viime viikolla ortopedilla ja kuulin, että tämä kolme vuotta sitten katkennut kinttu ei tästä kummemmaksi tulisi, ellei siihen asennettaisi tekonivel (en todellakaan tiennyt, että niitä on myös nilkkoja varten...). Tällin seurauksena rusto on hävinnyt liki kokonaan nilkasta (siis kyseessä on traumaperäinen nivelrikko), ja siellä on myös murtuma. Näitä ei huomattu ennen kuin se ylimääräinen metalli poistettiin - löydökset jäivät siis sen metallituen taakse. Hoitona yritetään nyt kondroitiinisulfaattia per os ja ehkä nivelen sisäisiä hyaluronihappoinjektioita (IIKS!).

Kaiken kukkuraksi toiseen koipeen aiheutui uudenvuodenaaton liukastumisesta polven sisäsiteen repeämä, joka on sekin kivulias kuin mikä. Se on alkanut jo hiukan parantua/kiinnittyä, joten sitä ei tässä vaiheessa aleta kursia kasaan. Kipulääkkeiden suurkulutus siis jatkuu aina vaan.

Näin koipivaivaisena kiinnittää helposti huomiota kaikkeen, mikä edistää jalkojen hyvinvointia. Yksi tällainen juttu osui silmiin Air Balticin lennolla. Siellä myytiin tällaisia sukkia varsin suolaiseen hintaan, mutta ostin silti. Mahtoivatko maksaa 39 tai peräti 49 euroa per pari. EDIT: Tuossa kuvassahan se hinta onkin: 49 euroa.


Näiden Feet Friends -sukkien luvataan rentouttavan jalkoja erottelemalla varpaat toisistaan. Ohjeissa neuvotaan ensin laittamaan pehmeät, froteiset jaokkeet varpaiden välien yläosiin ja käyttämään sukkia näin päivittäin 15-20 minuuttia. Muutaman päivän jälkeen jaokkeet voi laskea varpaitten välien puoliväliin ja käyttämään sukkia 1-2 tunti per päivä. Parin viikon jälkeen jaokkeet voi laittaa syvälle varpaitten väleihin ja sukkia voi käyttää vaikka läpi yön.




Mukaviltahan nuo jalassa tuntuvat! Varmaan helpottavat myös särkeviä jalkoja, jos on joutunut korkokengillä ravaamaan koko päivän tai seisoskelemaan tms. Varmaan auttaa myös vaivaisenluuvaivoihin.

Jos kiinnostuit, ainakin Saksan Amazon myy tällaisia, eikä likikään siihen hintaan, kuin mitä minä niistä maksoin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!