sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Sunnuntain tuumailuja

Viikot tuntuvat vierivän todella vauhdilla. Viime viikolla siis kuulin, että ellei tämä syöpä ole hävinnyt kahden kuukauden aikana, mennään todella rankkoihin hoitoihin, ja se ei nyt sopisi kuvioihin sitten ollenkaan. Odottelen alkavalla viikolla kahta työtarjousta, joissa vaihtoehdot ovat kolmessa eri maassa, joten nyt en haluaisi enää sairastella.


Ajattelin lähteä kuitenkin. Ei ole helppo päätös, mutta jotakin on päätettävä, ja freelancer-konsultin ura on aikamoista härdelliä, rikkonaista työtä miltei yötäpäivää, globaali toimija kun olen. Toki vakkarityössäkin joutuu tekemisiin tiimien kanssa maailmanlaajuisesti, mutta työaika on sentään edes jotenkin määritelty. Palkkakin juoksee kuukausittain säännöllisesti, mikä on plussaa.

Mies ei tykkää, että lähden, mutta enemmänpä meillä on laatuaikaa, kun hän ohjelmoi työmatkansa viikonloppujen yhteyteen Euroopassa, eikä herra pääse viikonlopun aikana silloin karkaamaan toimistolle, kuten normaalisti 😆. Emmekä me ole todellakaan muutenkaan mitään kaksin kiehnaavia teini-ikäisiä kumpikaan.

Harmittaa myös tämä nilkkaleikkaus. Vaikka fibulassa ollut metallituki poistettiin tarkalleen samaa, vanhaa leikkaushaavaa hyväksikäyttäen, on jalkapöytä ihan tunnoton ja kun nilkan seutua koskettaa, se säteilee kovana kipuna aina varpaisiin saakka. Ortopedin mukaan hermot ovat ehkä venyneet liikaa leikkauksen aikana. Harmittaa. Toivon vaan, että reseptillä saamani kondroitiinisulfaatti toimii, ja rikkoutunut rusto kasvaisi nilkkaan uudelleen.

*****
Tästä pitkin puhua, jos ruudun sillä puolella sattuisi olemaan nivelrikosta kärsiviä. Tätä samaa tavaraa saa hieman edullisemmin iHerbistä. Se ei ole lääke, jonka väärinkäyttö olisi edes mahdollista (eikä se ole lääkkeiden tapaan edes korvattava Suomessa), joten sitä käsittääkseni voi tilata Suomeen ilman ongelmia. Jos nyt joku teistä sattuisi kärsimään nivelrikosta, niin kannattaa kokeilla kuukausi 800 mg:n annoksella per päivä. Joillekin siitä on apuakin. Ellei se tehoa noin kuukauden aikana, niin sitten se ei tehoa. Muuten annostelu, vasta-aiheet yms. ovat tämän selosteen mukaiset. Mun äidilläni on paha nivelrikko, mutta eipä kukaan tätä valmistetta ehdottanut, mikä on kummallista. Kannattaahan se kokeilla toki.

*****
Yksi näistä mahdollisista uusista kotimaista on tietty taas Sveitsi. En kyllä tykkää yhtään, mutta pitkästi toistakymmentä tuhatta euroa palkkaa per kuukausi + bonukset lisäävät tämän ikävän maan viehättävyyttä jonkin verran. Plus se, että työpaikka olisi nyt vuorostaan ranskankielisellä alueella. Vaikka olen lukenut pitkän saksan (seitsemän vuotta) ja yleensä aika hyvä kielissä, ranska jotenkin sujuu muutamien minimaalisten kurssien jälkeen  - kumma kyllä - paljon paremmin.

Kstsotaan, sanoi tohtori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!