maanantai 18. marraskuuta 2019

Porkkana-appelsiinikeitto

Söin eilen niin hyvää soppaa, että pitää jakaa ohje teidänkin kanssanne. Näin talven korvalla kuuma keitto lämmitää mukavasti.



Porkkana-appelsiinikeitto (4:lle)

1 iso sipuli
8 isohkoa porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
pala voita
1 rkl oliiviöljyä
1 luomuappelsiini
1 l kasvislientä
(suolaa, mustapippuria)

Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa kulhoon ja purista appelsiinin mehu toiseen astiaan. Kuori ja pilko porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit ja sulata voi kattilan pohjalla. Lisää kattilaan oliiviöljy ja sipulisilppu ja kuullota sipulit pehmeiksi varoen ruskistamasta niitä. Lisää kattilaan appelsiininkuoriraaste ja sekoita.

Kaada kattilaan kasvisliemi ja porkkanan palat. Anna kiehua, kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta keitto ja mausta appelsiinimehulla. Lisää halutessasi rouhittua mustapippuria ja tarkista suola. Koristele tuoreilla yrteillä, esimerkiksi korianteri ja timjami sopivat makuihin hyvin.

2 kommenttia:

  1. Jännä, miten sitä ei osaa appelsiinia oikein kuvitella muualle ku leivonnaisiin ja jälkkäreihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen vasta Lontoossa asuessani tutustunut tähän komboon. Tosin, kun tarkemmin muistelen, jossain (Suomessa) olen saanut porkkanarastetta, jossa oli appelsiinin paloja.

      Tähän soppaan voi halutessaan täräyttää hiukan tuoretta inkivääriä mukaan (laittaisin keittoon ohuen siivun tai kaksi, ihan vaan pontta antamaan).

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!