keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen(jälkeistä) elämää ja puutarhajuttuja ynnä muuta

Ai että ilahduin, kun liki naapurissa sijaitseva Viherlassilan puutarhamyymälästä ilmoitettiin, että heillä on pieni erä karhunlaukan taimia. Vinkkinä vaan turkulaisille ja ympäristökuntien asukkaille, hakekaa omanne pois ennen kuin loppuvat!

Kuva: Wikipedia

Mies haki kolme tainta, ja istutti ne pieneen keittiöpuutarhaani keittiön päätyikkunan alle. Ennestään siellä on jo marjapuskia, raparperi ja neljä maa-artisokkaa. Olen iloinen! Pääsiäisenä tuli hiukan lunta ja rakeita, ja katselin ikkunasta huolissani noiden pikku alkujen kohtalosta. Taitaa tulla pakkastakin, toivotaan, että selviävät.

Ajatuksissa on saada sinne vielä yrttejä, kuten lipstikka, mutta Viherlassilasta sanoivat, että yrttitaimet tulevat vasta mahdollisesti viikkojen päästä ja lupasivat ilmoittaa, kunhan saavat sitä lipstikkaa. Voihan sinne laittaa myös jotakin muuta sen lipstikan seuraksi.

*****

Kävin sitten viime viikolla PET-kuvauksessa ja labroissa. Eivät ole kasvaimet selkärangasta lähteneet mihinkään, eivätkä pienentyneet, mutta eivät toisaalta kasvaneetkaan. Paraproteiinin eritys oli tuplaantunut, mutta vielä se ei vaikuta yleiskuntoon, vaikka munuaisiin selkeästi jo alkaa vaikuttaa.

Uutena juttuna oli "aktiivisen alueen" kasvu nenänielussa. Sain lähetteen knk-polille. Jospa tämä ainainen nuha johtuukin siitä?

Samaten reisiluissa oli jotakin vaalentumia, mutta ilmeisimmin ei vielä mitään kasvaimia. Niin se vaan varmaan pikkuhiljaa etenee, tämä tauti.

Mitään hoitoja ei kuitenkaan aloiteta, ellei kunto romahda tms.

2 kommenttia:

  1. Pidän kovasti lipstikasta ja se on hyvin vähän vaativa kasvi. Kasvaa kesäisin tosi isoksi. Ja ai, miten hyvä keittomauste se onkaan. Toivotaan, että pysyt terveenä.

    VastaaPoista
  2. On todella ikävää, että tauti on noin huonosti tai olemattomasti hoidettavissa. Nykymaailmassa kuitenkin kuvitellaan, että tauti kuin tauti olisi selätettävissä, mutta todellisuudessa asia on ihan toinen. Yksi silmällä näkymätön viruskin iskee koko maapallon kanveesiin.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!