keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Munakoiso-tomaatti-jauhelihapaistos

Täällä on montakin muka-moussakan ohjetta, ja tässä yksi eilen kokkaamani, vähän sinnepäin-ohjeistuksella, sillä tämähän onnistuu aina, eikä vaadi suurempia. Mikä parasta, tämän maku vain paranee lämmitettäessä, joten sitä kannattaa laittaa iso satsi, kuten tässä kuvassa.



Munakoiso-tomaatti-jauhelihapaistos, eli "mukamas-moussaka"


2 munakoisoa
3 isoa tomaattia (mielellään pihvitomaatteja)

400 g jauhelihaa
pari valkosipulinkynttä
hienonnettu sipuli
jauhettua mustapippuria
jauhettua kanelia
pieni pakkaus tomaattipyrettä
lihafondia
(suolaa)

Juustokastike:
pari dl kermamaitoa
1-2 pkt Koskenlaskijajuustoa (tai enemmän, laitoin lisäksi hiukan emmentalraastetta)
(suolaa)

Ruskista pannulla jauheliha kevyesti. Sekoita mukaan murskattu (tai minun tapauksessani hienonnettu) valkosipuli (ja sipuli) ja mausta. Kaneli antaa syvyyttä makuun. Saa olla hiukan mausteista, tai maun mukaan. Nosta pannu syrjään.

Viipaloi munakoisot poikittain n. 1/2 cm:n viipaleiksi, samaten tomaatit. Lado munakoisoviipaleita voidellun vuoan pohjalle ja peitä ne jauhelihaseoksella. Lado päälle tomaatinsiivut ja vielä kerros munakoisoa.

Laita teflonpannuun tai -kattilaan kermamaito ja paloiteltu juusto (ja juustoraaste) ja anna juuston sulaa kunnes kastike on paksua. Kaada kastike vuoan päälle.

Paista n. 175-200 C kunnes kasvikset ovat kypsiä. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos se tuppaa tummumaan päältä liikaa.

Nosta vuoka pois uunista ja anna tekeytyä hetken aikaa ennen tarjoilua, niin liika neste imeytyy kasviksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!